ΗΠΑ: Ο ειδικός εισαγγελέας κλήτευσε τον Οργανισμό Τραμπ για την υπόθεση της Ρωσίας

ΗΠΑ: Ο ειδικός εισαγγελέας κλήτευσε τον Οργανισμό Τραμπ για την υπόθεση της Ρωσίας

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ ζητεί την παράδοση εγγράφων που αφορούν την υπόθεση

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ κλήτευσε τον Οργανισμό Τραμπ ζητώντας να του παραδώσει έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που σχετίζονται με τη Ρωσία, υποστηρίζει η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη δύο πρόσωπα που ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή.

Οι λεπτομέρειες της δικαστικής κλήτευσης δεν έχουν γίνει γνωστές. Είναι όμως η πρώτη φορά που ο Μιούλερ ζητά υλικό που σχετίζεται άμεσα με τις επιχειρήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μιούλερ ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ. Η Μόσχα αρνείται ότι αναμίχθηκε στην εκλογική διαδικασία και ο Τραμπ διαψεύδει οποιαδήποτε συνεργασία.

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ωστόσο δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα που ανέφερε ότι ο Οργανισμός Τραμπ κλητεύθηκε για να παραδώσει σειρά εγγράφων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που αφορούν τη Ρωσία.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως. Από σεβασμό στον ειδικό εισαγγελέα, δεν θα σχολιάσουμε είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Μια εκπρόσωπος του Οργανισμού Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα. Ο Πίτερ Καρ, ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα, απέφυγε επίσης να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο Μιούλερ έχει ασκήσει διώξεις σε πολλούς πρώην συνεργάτες του Τραμπ και σε περισσότερους από 12 Ρώσους πολίτες. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν στον Μιούλερ ρωτήθηκαν για μια πιθανή συμφωνία για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Μόσχα, αν και ο Οργανισμός Τραμπ αρνείται ότι κατέχει ακίνητα στη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του τον Ιούλιο του 2017 ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι η επέκταση της έρευνας του Μιούλερ στις "οικογενειακές οικονομικές υποθέσεις του που δεν σχετίζονται με τη Ρωσία" συνιστά κόκκινη γραμμή και επέμεινε: Δεν κερδίζω χρήματα από τη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

saudi_2

Weam Al Dakheel «έγραψε ιστορία» - Θετική η ανταπόκριση από τους χρήστες του Twitter - Είχε εργαστεί στο παρελθόν ως ρεπόρτερ στο NBC Arabia και ως παρουσιάστρια στο κανάλι Al-Arab News Channel του Μπαχρέιν