Συρία: Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πάνω από το 50% της ανατολικής Γούτα

Συρία: Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πάνω από το 50% της ανατολικής Γούτα

Τουλάχιστον 45 άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, οι περισσότεροι από αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας», ανέφερε το Παρατηρητήριο

Συρία: Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πάνω από το 50% της ανατολικής Γούτα
Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έχουν επί της ουσίας κόψει στα δύο τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της ανατολικής Γούτα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο τόνισε ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν φέρει εντός πεδίου βολής τη λωρίδα εδάφους που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του θύλακα, κόβοντας ουσιαστικά στα δύο την πυκνοκατοικημένη περιοχή στις πύλες της Δαμασκού.

Ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ, συμπλήρωσε ότι «οι καθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον περισσότερο από το 50% του θύλακα», σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις κινούνται προς την μεγάλη πόλη της Ντούμας και τις δυτικές κοινότητες της περιοχής, αφού κατέλαβαν περιοχές στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά.

Κλείσιμο
«Τουλάχιστον 45 άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, οι περισσότεροι από αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας», ανέφερε το Παρατηρητήριο, προσθέτοντας ότι μόνο οι επιδρομές στην Χαμουρίγιε σκότωσαν 16 ανθρώπους.

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν οι καθεστωτικές δυνάμεις στις 18 Φεβρουαρίου στο προπύργιο των ανταρτών έχουν σκοτωθεί σχεδόν 850 άμαχοι.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης