Οι άστεγοι «απειλούν» τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν: Στήνουν σκηνές έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ!

Οι άστεγοι «απειλούν» τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν: Στήνουν σκηνές έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ!

Το πρόβλημα των αστέγων στο Ουίνδσορ είναι μεγάλο καθώς αρκετοί άνθρωποι, που έχασαν την δουλειά τους, κοιμούνται πλέον στον δρόμο 

Οι άστεγοι «απειλούν» τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν: Στήνουν σκηνές έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ!
Ο χρόνος για τον «γάμο της χρονιάς» στη Βρετανία μετρά πλέον αντίστροφα αφού απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι τις 19 Μαΐου, όταν ο πρίγκιπας Χάρι θα ενώσει τη ζωή του με την Μέγκαν Μαρκλ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Όμως, αν και πριν δύο ημέρες το παλάτι του Κένσιγκτον έδωσε στην δημοσιότητα λεπτομέρειες για την τελετή, τους καλεσμένους και τις δύο δεξιώσεις που θα ακολουθήσουν φαίνεται ότι υπάρχει ένας «αστάθμητος» παράγοντας που δεν έχει ληφθεί υπόψιν. Πρόκειται για τους άστεγους που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή και κοιμούνται στους δρόμους της πόλης.

Ήδη, από τον Ιανουάριο ο Σάιμον Ντάντλεϊ, αιρετό μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Ουίνδσορ και Μέιντενχεντ, όπου βρίσκεται το κάστρο του Ουίνδσορ όπου θα τελεστεί τον Μάιο ο γάμος του λαμπερού ζευγαριού, ζήτησε από την αστυνομία να λάβει μέτρα κατά της «επιθετικής επαιτείας» με μια επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας. 

Κλείσιμο
Το πρόβλημα, όπως φαίνεται, δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί καθώς σήμερα ο μεσίτης Ρομπ Μπλάιφιλντ, που διαμένει στο Ουίνσδορ, επικοινώνησε με τη Daily Mail και ανέφερε ότι άστεγοι έχουν αρχίσει να τοποθετούν τις σκηνές τους κοντά στο βασιλικό κάστρο ενώ διατυμπανίζουν πως θα βρίσκονται στην «πρώτη σειρά» τη μεγάλη μέρα!

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από αυτό, μοιάζει με μια πόλη γεμάτη σκηνές. Είναι ανησυχητικό, ειδικότερα, με τον βασιλικό γάμο να βρίσκεται προ των πυλών», δήλωσε ο μεσίτης και υποστήριξε πως οι άστεγοι δημιουργούν προβλήματα με τους τουρίστες.



Από την πλευρά των αστέγων της πόλης, ένας 29χρονος, ο Maciek Kusek, που ζει στον δρόμο από όταν έχασε τη δουλειά του σε ξενοδοχείο της πόλης, δήλωσε στη Daily Mail: «Έχω χάσει τη δουλειά μου και όλα τα υπάρχοντά μου βρίσκονται εδώ, δεν έχω άλλη επιλογή παρά να παραμένω εδώ. Αλλά, τουλάχιστον, θα έχω πρώτη θέση στον βασιλικό γάμο, δεν θα μετακινηθώ από εδώ».

Μετά την ανάδειξη του θέματος στον βρετανικό Τύπο και την επιμονή του Ντάντλεϊ να απομακρυνθούν οι άστεγοι από την πόλη πριν τον βασιλικό γάμο, χρήστες στο Twitter δημιούργησαν το hashtag #royalsleepover για να στηρίξουν τους άστεγους και έχουν αποφασίσει τη «μεγάλη μέρα» του Χάρι και της Μέγκαν να βρεθούν δίπλα στους άστεγους έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ με... sleeping bags!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης