Βρετανοί αναρχικοί απειλούν να μετατρέψουν σε «πεδίο μάχης» τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

Βρετανοί αναρχικοί απειλούν να μετατρέψουν σε «πεδίο μάχης» τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

Μέλος της οικογένειας της Μέγκαν Μαρκλ θα μιλήσει στη συγκέντρωση των αναρχικών την ημέρα του γάμου της Αμερικανίδας ηθοποιού - Τι εξόργισε τους αναρχικούς, ώστε να θέλουν να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης τον γάμο του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ

Βρετανοί αναρχικοί απειλούν να μετατρέψουν σε «πεδίο μάχης» τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ
Η γοητευτική Μέγκαν Μαρκλ βρήκε τον πρίγκιπά της στο πρόσωπο του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ και το λαμπερό ζευγάρι, που ανακοίνωσε τους αρραβώνες του στις 27 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας στις 19 Μαΐου. Όμως, αν και οι θαυμαστές του Χάρι και της Μέγκαν ανυπομονούν να δουν από τις μικρές τους οθόνες, κυρίως, «τον γάμο της χρονιάς» για το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Βρετανοί αναρχικοί καλούν τους οπαδούς τους να καταστρέψουν την μεγάλη μέρα του ζευγαριού.

Ο Ίαν Μπον, αρχηγός του κόμματος Class War (Πάλη των Τάξεων), που δημιουργήθηκε το 1983, αρχικά ως μια οργάνωση αναρχικών για να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα τον Φεβρουάριο του 2014, προειδοποίησε το Σάββατο μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι στις 19 Μαΐου θα γίνει
«η μάχη του Ουίνδσορ» και κάλεσε τους οπαδούς του να μετατρέψουν σε χάος τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Αμερικανίδας ηθοποιού.

Κλείσιμο


Μάλιστα, έκπληξη προκάλεσε ο ισχυρισμός του Μπον πως η Νταρλίν Μπλάουντ, σύντροφος του ετεροθαλούς αδελφού της Μέγκαν, Τόμας Μαρκλ θα βρίσκεται εκείνη την ημέρα στο Ουίνδσορ, όχι για να παραστεί στο γάμο, αλλά για να μιλήσει στη συγκέντρωση των αναρχικών! Η 37χρονη νύφη της Μέγκαν Μαρκλ είναι βέβαια αμφίβολο αν θα έχει πρόσκληση για τη γαμήλια τελετή μετά την σύλληψή της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Όρεγκον των ΗΠΑ, επειδή επιτέθηκε μεθυσμένη στον αρραβωνιαστικό της Τόμας Μαρκλ τζούνιορ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sunday Express, την οργή των Βρετανών αναρχικών προκάλεσε η επιστολή του Σάιμον Ντάντλεϊ, του συντηρητικού επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου του Ουίνδσορ και Μέιντενχεντ προς την αστυνομία με το αίτημα να απομακρυνθούν οι άστεγοι επαίτες από την πόλη πριν τον γάμο του Βρετανού γαλαζοαίματου. Ο Ντάντλεϊ είχε κάνει λόγο για «επιθετική επαιτεία και εκφοβισμό» σε μια τουριστική περιοχή που θα βρεθεί στο διεθνές προσκήνιο λόγω του βασιλικού γάμου.



Ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν έχει προγραμματιστεί να τελεστεί στις 19 Μαΐου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ ενώ η γαμήλια δεξίωση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα μέσα σε αίθουσα του βασιλικού κάστρου.

Ο Μπον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θύματα από την φονική πυρκαγιά στον Πύργο του Γκρένφελ που ξέσπασε στις 14 Ιουνίου του περασμένου έτους. «Ογδόντα άνθρωποι από τη δική μας τάξη δολοφονήθηκαν στο Γκρένφελ. Επτά μήνες αργότερα ούτε ένα από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου δεν ρωτήθηκε για το θέμα από την αστυνομία. Την ίδια ώρα οι πλούσιοι επιδεικνύουν τα λεφτά τους κάνοντας πάρτι στη σκιά του Γκρένφελ. Τώρα ένας βασιλικός γάμος οδηγεί σε απαιτήσεις για κοινωνική εκκαθάριση στο Ουίνδσορ, από τον επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου - να απομακρυνθούν οι άστεγοι από τη δημόσια θέα», έγραψε ο Μπον στο κάλεσμα προς τους οπαδούς των αναρχικών και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα για κάθε αναρχικό να κατεβεί στο Ίτον (βρίσκεται δίπλα στο Ουίνδσορ) και να προκαλέσει χάος και πανδαιμόνιο στις 19 Μαΐου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης