Φλόριντα: Ένας 14χρονος ενημέρωνε μέσω Twitter την ώρα του μακελειού

Φλόριντα: Ένας 14χρονος ενημέρωνε μέσω Twitter την ώρα του μακελειού

Ενώ ήταν εγκλωβισμένος στο σχολείο για 1,5 ώρα ο Αιντάν Μάνοφ έδινε πληροφορίες και εικόνες μέσα από το λύκειο που μετρά 17 νεκρούς

Φλόριντα: Ένας 14χρονος ενημέρωνε μέσω Twitter την ώρα του μακελειού
Την ώρα που ο 19χρονος μακελάρης της Φλόριντα Νίκολας Κρουζ σκορπούσε το θάνατο στο σχολείο όπου είχε φοιτήσει, ορισμένοι μαθητές ενημέρωναν την οικογένειά τους για τις κινήσεις του.
 
Τα κινητά τους τηλέφωνα χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο επαφής με τον έξω κόσμο δίνοντας πληροφορίες για τις δραματικές στιγμές που ζούσαν ενώ ο Κρουζ πυροβολούσε αδιακρίτως. 

Κλείσιμο
Ο Αιντάν Μάνοφ για 1,5 ώρα έστελνε μηνύματα μέσω Twitter για ό,τι συνέβαινε στο Marjory Stoneman Douglas.

Ο 14χρονος μαθητής δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πως ο καθηγητής Ιστορίας που είχε στην τάξη του είναι νεκρός. Ο Αιντάν είχε κρυφτεί κάτω από το θρανίο του όταν άρχισε να ακούει πυροβολισμούς. Κρατώντας σφιχτά το κινητό του, έγραφε στο Twitter πως είναι σοκαρισμένος. Ωστόσο,δεν έχασε την ψυχραιμία του: κατέγραφε  πλάνα κι έγραφε για την επίθεση: «Αυτά είναι πλάνα...Το σχολείο μου δέχτηκε επίθεση. Είμαι πολύ τρομαγμένος...».





«Καταλάβαμε ότι  αυτό δεν ήταν μια άσκηση. Ο καθηγητής που ήταν εκείνη την ώρα στην τάξη έκλεισε την πόρτα,και αμέσως κρυφτήκαμε όλοι κάτω από τα θρανία.Μείναμε μακριά από την πόρτα» δήλωσε μετά το τέλος της ομηρίας.

Ο Αιντάν συνέχισε, ωστόσο, να στέλνει μηνύματα στο Twitter: «Στο σχολείο μου ακούγονται πυροβολισμοί και είμαι κλειδωμένος εδώ. Είμαι τόσο φοβισμένος» και «υπάρχουν 20 θύματα, γράφουν τα ΜΜΕ». 





Κι όταν τελείωσε η αιματοχυσία, έγραψε: «Έχουμε απελευθερωθεί. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική».



Ο Αιντάν, πάντως, είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν φοβάται να επιστρέψει στο σχολείο. «Όχι. Αλλά ... Τίποτα άλλο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Αυτή είναι η εποχή μας».

Δίπλα του πλέον βρίσκεται ο πατέρας του που δηλώνει χαρούμενος γιατί στο σχολείο εκτός από τον Αϊντάν ήταν ο δεύτερος γιος του και η κόρη του. «Ήξερα τον μακελάρη. Είμαι χαρούμενος που τα παιδιά μου είναι υγιή» δήλωσε ο πατέρας του 14χρονου αγοριού

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης