Το Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας «ξέμεινε» από πλοία

Το Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας «ξέμεινε» από πλοία

Η μείωση του αμυντικού προϋπολογισμού και οι χαμηλότεροι μισθοί στις αμυντικές βιομηχανίες είναι δύο από τις πολλές αιτίες που έθεσαν το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό «εκτός μάχης»

Ειρηνευτικές αποστολές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
. Ασκήσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Αποστολές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που η Γαλλία ζητεί ανοιχτά την στενότερη στρατιωτική συνεργασία των κρατών – μελών της Ένωσης. Το Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας δεν θα ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Ο λόγος είναι ότι η «Deutsche Marine» το πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας...ξέμεινε από πλοία.    

Ξέμπαρκοι αξιωματικοί και οπλίτες που βλέπουν έναν στόλο να υφίσταται μόνο στα χαρτιά, με τα παλιότερα πολεμικά να αποσύρονται και τα καινούργια να κρίνονται ακατάλληλα. 

Μετά την παταγώδη αποτυχία της «υπέρ- φρεγάτας» F125 κλάσης Baden-Württemberg, την οποία, για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, οι εμπειρογνώμονες του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας αρνήθηκαν να παραλάβουν από τα ναυπηγία της εταιρίας «ThyssenKrupp Marine Systems», το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας δεν μπορεί να συμμετάσχει σε καμία ευρωπαϊκή ή διεθνή αποστολή.  

Η απόσυρση από την ενεργό δράση του βοηθητικού πλοίου «EGV Berlin», το οποίο μαζί με το «EGV Bonn» θα χρειαστεί να παραμείνει για επισκευές στα ναυπηγία για μεγαλύτερη διάρκεια από όσο υπολόγιζαν οι αξιωματικοί της «Deutsche Marine» και με την απόσυρση 6 εκ των 15 φρεγατών παλαιού τύπου, η Γερμανία μένει στην πράξη χωρίς Πολεμικό Ναυτικό. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Bild», ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας (Bundestag), Χανς- Πέτερ Μπάρτελς, μέλος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου, λέγοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό ξεμένει από πλοία. «Εντοπίζονται πάρα πολλές διοικητικές ευθύνες. Υπάρχει  έλλειψη προσωπικού και μερικές φορές οι κατασκευάστριες εταιρίες καθυστερούν άνευ εμφανούς λόγου την παράδοση των πλοίων. Είτε πρόκειται για παλαιά που επισκευάζονται, είτε για καινούργια», δήλωσε χαρακτηριστικά στην γερμανική εφημερίδα ο Χανς- Πέτερ Μπάρτελς. 

Οι περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό το βασικότερο πρόβλημα της Γερμανίας 


Ωστόσο  βασικότερος λόγος για το φιάσκο στο Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας είναι ότι η χώρα  μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης είχε αφεθεί στην προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά Γερμανών μηχανικών που δεν έχουν εργαστεί ποτέ τους σε ένα μεγάλο αμυντικό έργο. Δεν είναι ότι έχασαν την ικανότητά τους. Είναι ότι ποτέ δεν απέκτησαν τέτοια ικανότητα. Οι πτυχιούχοι  μηχανικοί τα τελευταία χρόνια δεν ενδιαφέρονται να εργαστούν σε κατασκευαστές οπλικών συστημάτων και επιλέγουν καλύτερους εργοδότες, όπως η  «Siemens» και η «BMW» οι οποίοι προσφέρουν καλύτερες αμοιβές και προοπτικές σταδιοδρομίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας αποτελούσε βασικό πυλώνα στις κοινές επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως στην Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο, στο πλαίσιο αποστολών έρευνας και διάσωσης, αλλά και διεθνώς, ιδιαίτερα στην προστασία πλοίων του εμπορικού ναυτικού από την πειρατεία. 


Η άσχημη κατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας προκαλεί έκπληξη και στην Γαλλία, καθώς μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019, η Γαλλία, η μοναδική πλέον χώρα της Ε.Ε με πυρηνικό οπλοστάσιο και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητεί μεγαλύτερη συνεργασία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέας της κοινής άμυνας και ασφάλειας. 

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΤΖΕΙΣΟΝ -ΑΦΡΟΔΙΤΗ -....ΓΚΡΕΓΟΡΥ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑΒΑΣ ΓΙΑΒΑΣ .ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ .ΜΟΝΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΟΛΥ ΛΑΟ .ΗΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΖΩΗ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΟΛΛΑ ΝΔΙΑ ΚΤΛ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΒΛΕΠΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΤΛ .ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΕ ΤΑ .....ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ .ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ .....ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΚ .ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ .ΟΟΟΟΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ .ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ

sst

Πριν 500-1000 χρόνια ούτε πέρναγε από το μυαλό κάποιων ότι δεν θα υπάρχουν βασιλιάδες κλπ(με εκείνη την έννοια)...

@sst

Άνοιξε το λεξικό και ψάξε λέξεις και έννοιες όπως ουτοπία, ανθρώπινη φύση...

sst

Το ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν στρατός δεν μας περνάει καν από το μυαλό ε;;;;

pik

Πολύ σοφό...όπως επίσης πόλεμοι, φτώχεια, αδικία, ασχήμια , κτλ ...και μετά ξύπνησες στο παγκάκι του Λένον στην Κούβα(!!!)

Δον

Να σκεπάζεσε καλά το βράδυ.Κανει κρύο ακόμα.Εχει πέσει και ομίχλη...Δεν θέλει πολύ,ταράχτηκε ο νους σου...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

patriot

«Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν σύρραξη με το Ιράν, αλλά έχουμε πάρει θέση και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή», ανέφερε μια εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας

toris12

Σύμφωνα με το σημερινό αποτέλεσμα, οι αυριανές ψηψοφορίες θα είναι μάχη ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, και στον υπουργό Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκοβ, για μία θέση απέναντι στον Μπόρις Τζόνσον