Ρωσία: Βρέθηκε το «μαύρο» κουτί του μοιραίου Antonov

Ρωσία: Βρέθηκε το «μαύρο» κουτί του μοιραίου Antonov

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από το σημείο των ερευνών - Δεν υπάρχει επιζών από τα 71 άτομα που ήταν στο αεροπλάνο 

Ρωσία: Βρέθηκε το «μαύρο» κουτί του μοιραίου Antonov
Θρήνος στη Ρωσία για τα 71 άτομα που έχασαν τραγικά τη ζωή τους, στο αεροσκάφος ΑΝ-148 (Αντόνοφ) των Saratov Airlines (65 επιβάτες, 6 μέλη πλήρωμα), το οποίο, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Δείτε LIVE από το σημείο της πτώσης του Antonov

Κλείσιμο

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο χωριό Argunovo και οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο δήλωσαν ήδη στα ρωσικά ΜΜΕ ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, ενώ τα συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί σε πολύ μεγάλη περιοχή. Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά τη συντριβή, οι ρωσικές Αρχές ενημέρωσαν ότι το «μαύρο» κουτί βρέθηκε στο σημείο των ερευνών.

Το μπέρδεμα με το ελικόπτερο
Αρχικά, οι έρευνες των ειδικών συνεργείων, ελέχθη ότι, εντόπισαν σε ένα από τα σημεία των ερευνών, συντρίμμια ελικοπτέρου,και έκλιναν προς την εκδοχή της εναέριας σύγκρουσης, μεταξύ των δύο αεροσκαφών, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Interfax. Νωρίτερα, είχε ξεκινήσει εγκληματολογική έρευνα, για τα αίτια του δυστυχήματος, καθώς, το γεγονός ότι τα συντρίμμια σκορπίστηκαν σε μία περιοχή ακτίνας ενός χιλιομέτρου, θα μπορούσε να οφείλεται σε έκρηξη.

Σύμφωνα με το Interfax το ελικόπτερο μάλλον ανήκει σε ταχυδρομική εταιρεία της Ρωσίας, την «Post of Russia», ωστόσο η εταιρεία με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι δε χρησιμοποιεί ελικόπτερα. 

Λίγο αργότερα, το υπουργείο Επειγόντων Καταστάσεων, με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε την κατάσταση, λέγοντας πως δεν υπάρχει ελικόπτερο ανάμεσα στα συντρίμμια. «Ψάχνουμε μόνο για ένα μαύρο κουτί», διευκρινίζεται.

Μυστήριο με την επικοινωνία του πιλότου
Παρ' όλα αυτά το μυστήριο με τον πιλότο και την επικοινωνία του με τον πύργο ελέγχου είναι σημαντικό. Σύμφωνα με το Gazety.Ru, ο πιλότος σε επικοινωνία του, ανέφερε δυσλειτουργία και ζήτησε να προσγειωθεί επειγόντως στο αεροδρόμιο Τζουκόφσκι. Όμως, σύμφωνα με το Mash, ο υπάλληλος του πύργου ελέγχου, όταν ανακρίθηκε είπε πως το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος, χωρίς ο πιλότος να έχει αναφέρει κάποια βλάβη.

Ο πιλότος του Antonov, Βάλερι Γκουμπάνοφ, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, ήταν ένας έμπειρος πιλότος με 5.000 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του. 

Συνετρίβη πέντε λεπτά μετά την απογείωση

Το στίγμα της πτήσης 6W703 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση στο σημείο της συντριβής. Το έργο των διασωστών ωστόσο δεν είναι εύκολο καθώς λόγω του χιονιού δεν μπορούν τα οχήματα να προσεγγίσουν την περιοχή και τα μέλη των συνεργείων πρέπει να φτάσουν με τα πόδια.

Το αεροσκάφος, το οποίο ήταν επτά ετών, απογειώθηκε στις 14:24 ώρα Ελλάδος και άρχισε να χάνει ύψος. Για την ακρίβεια το αεροπλάνο ένα λεπτό πριν συντριβεί έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200 και το σήμα του χάθηκε 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας, η συντριβή καθορίζεται στις 14:28 (13:28 ώρα Ελλάδας). 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι είδαν μία φλεγόμενη μπάλα στον ουρανό.

Το αεροσκάφος είχε ως προορισμό το Ορσκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

Πηγή των σωστικών συνεργείων νωρίτερα δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ: «Μας έχουν πει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη έξω από το χωριό Argunovo. Δεν υπάρχει ελπίδα για τους επιβαίνοντες». Καθ' όδον προς το σημείο της συντριβής είναι και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Maxim Sokolov.

Ειδική επιτροπή για τα αίτια συστήνει ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Συγγενείς στο αεροδρόμιο του  Όρσκ περιμένουν ενημέρωση





Η πορεία του αεροσκάφους στο FlightRadar



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης