Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το Antonov: Διαλύθηκε στον αέρα σκορπίζοντας συντρίμμια και πτώματα

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το Antonov: Διαλύθηκε στον αέρα σκορπίζοντας συντρίμμια και πτώματα

«Ακούστηκε έκρηξη, έτριξαν τα τζάμια, είδαμε σύννεφο σαν πυρηνικής έκρηξης», ανέφερε ένας μάρτυρας - «Ήταν μία φλεγόμενη μπάλα που έπεφτε», δήλωσε ένας δεύτερος

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το Antonov: Διαλύθηκε στον αέρα σκορπίζοντας συντρίμμια και πτώματα
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα, όταν ένα αεροσκάφος Αντόνοφ των Saratov Airlines με 71 επιβαίνοντες (65 επιβάτες, 6 μέλη πλήρωμα) συνετρίβη λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Το μοιραίο αεροπλάνο λέγεται ότι διαλύθηκε στον αέρα, διασκορπίζοντας στο έδαφος συντρίμμια και πτώματα, σε μία χιονισμένη πλαγιά, κοντά στο χωριό Argunovo. Μάρτυρες κάνουν λόγο για ένα σύννεφο σαν μανιτάρι σαν πυρηνικής έκρηξης. 

Ένας εξ αυτών ανέφερε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι άκουσε μία έκρηξη, ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν ακόμη στον αέρα. «Η έκρηξη ήταν τεράστια. Σείονταν τα πάντα. Άκουσα τον θόρυβο από τις τουρμπίνες. Μετά σιωπή. Η έκρηξη έκανε τα τζάμια να τρίξουν εδώ στο έδαφος», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η συντριβή οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.  



Άλλοι μάρτυρες ανέφεραν στο ρωσικό πρακτορείο Interfax ότι είδαν το αεροπλάνο να φλέγεται στον αέρα προτού συντριβεί. 

«Άρχισε να διαλύεται στον αέρα. Οι διασώστες βρήκαν δεκάδες πτώματα στο σημείο», τόνισε μία άλλη πηγή στο ρωσικό πρακτορείο Interfax. 

Το αεροσκάφος, το οποίο ήταν επτά ετών, απογειώθηκε στις 13:22 ώρα Ελλάδος και πέντε λεπτά αργότερα άρχισε να χάνει ύψος. Για την ακρίβεια το αεροπλάνο ένα λεπτό πριν συντριβεί έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200 και το σήμα του χάθηκε 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. 

Το Flightradar24 ανέφερε στο Twitter ότι το αεροσκάφος έκανε βουτιά με ταχτύτητα 1.000 μέτρα το λεπτό.

Το αεροσκάφος είχε ως προορισμό το Ορσκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.


Βρέθηκαν δύο σοροί

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα στην περιοχή της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, σύμφωνα με τις μεταδόσεις τηλεοπτικών σταθμών.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι νεκροί είναι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, που κατέπεσε σήμερα κοντά στην Μόσχα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.


Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης