H Τουρκία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη διπλωματική δύναμη στον πλανήτη

H Τουρκία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη διπλωματική δύναμη στον πλανήτη

«Έχουμε 92 διπλωματικές αποστολές στην Ευρώπη, 70 στην Ασία, 44 στην Αφρική, 29 στην Αμερική και 4 στην Ωκεανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών

Η Τουρκία κατατάσσεται στις πέντε πρώτες χώρες με βάση τον αριθμό των διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο Anadolu.

«Ο αριθμός των διπλωματικών αποστολών μας αποκαλύπτει ότι δεν είμαστε μόνο μια περιφερειακή δύναμη, αλλά και παγκόσμια», δήλωσε ο Χάμι Ακσόι.

Η Τουρκία πραγματοποιεί μια «ενεργό και επιχειρηματική» εξωτερική πολιτική, δήλωσε ο Ακσόι.

«Η ανθρώπινη διάσταση της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθούμε είναι πολύ σημαντική».Είπε ότι, το 2016, η Τουρκία είχε το έκτο μεγαλύτερο διπλωματικό δίκτυο στον κόσμο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διεθνών Πολιτικών Lowy της Αυστραλίας. Σύμφωνα με τον Ακσόι, η Τουρκία έφτασε στο νούμερο πέντε με τις νέες πρεσβείες που άνοιξαν πέρυσι.

Ο Ακσόι ανέφερε ότι σύμφωνα με το δείκτη διπλωματίας του Lowy, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με 273 ξένες αποστολές, ακολουθούμενες από την Κίνα με 268, τη Γαλλία με 266 και τη Ρωσία με 242.

Σύμφωνα με τον κατάλογο, η Τουρκία και η Ιαπωνία μοιράστηκαν την πέμπτη θέση με 229 διπλωματικές αποστολές. Ωστόσο, η Τουρκία αύξησε τον αριθμό των διπλωματικών αποστολών σε 239 πρόσφατα.

«138 από αυτές είναι πρεσβείες ενώ τα 86 είναι προξενεία, 13 είναι μόνιμες αντιπροσωπείες, το ένα είναι εμπορικό γραφείο και το ένα είναι προξενικό γραφείο», ανέφερε ο Ακσόι.

«Έχουμε 92 διπλωματικές αποστολές στην Ευρώπη, 70 στην Ασία, 44 στην Αφρική, 29 στην Αμερική και τέσσερις στην Ωκεανία», δήλωσε.

Οι τελευταίες αποστολές της Τουρκίας ανοίχτηκαν στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε στο Freetown και στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ, δήλωσε ο Ακσόι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο αριθμός των τουρκικών διπλωματικών αποστολών στην Αφρική, οι οποίες ήταν 12 το 2002, έχει αυξηθεί σε 40.

Η Τουρκία σχεδιάζει να ανοίξει νέα αποστολή στην πρωτεύουσα της Ισημερινής Γουινέας, το Μάλαμπο φέτος, δήλωσε ο Ακσόι. «Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε περαιτέρω την εκπροσώπησή μας στην Αφρική την προσεχή περίοδο».

Σύμφωνα με τον Ακσόι, το εξωτερικό εμπόριο της Τουρκίας προς τις αφρικανικές χώρες ήταν 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2002, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο συνεργάζεται στενά με τον κύριο οργανισμό Anadolu της Τουρκίας, καθώς μεταδίδει ειδήσεις σε 13 γλώσσες.

Είπε ότι συνολικά 62.335 προσωπικό εργάζεται στις διπλωματικές αποστολές της Τουρκίας στο εξωτερικό σε διάφορες θέσεις. Ο αριθμός των γυναικών πρεσβευτών αυξήθηκε, ανέφερε ο Ακσόι, προσθέτοντας ότι συνολικά 51 από τους 255 πρεσβευτές της Τουρκίας ήταν γυναίκες.

Το 2002, όταν ήρθε στην εξουσία το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), η Τουρκία είχε 163 διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

.

Πρεσβείες μπορεί να έχετε αλλά δε σας μιλάει άνθρωπος.. Αυτό μόνο κάποιος σαν τον Ερντοάν θα μπορούσε να το καταφέρει...

Μπαρουφακης

Το ότι είναι ανερχόμενη υπερδύναμη δεν είναι τυχαίο ... το θέμα είναι τα Ρωσσακια πως θέλουν να παίξουν;

Νίκος

Η Ελλάδα τελευταία 1000%

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

konte54

Η Κομισιόν έχει απειλήσει να εκκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος της Ιταλίας για τη διαχείριση του τεράστιου δημόσιου χρέους της και καλεί την Ρώμη να υιοθετήσει νέα μέτρα για να βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά της φέτος και την επόμενη χρονιά

vouli-georgia-pic

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Σαρακιώτης συμμετείχαν στην συνεδρίαση της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης της Ορθοδοξίας - Διαδηλωτές εισέβαλαν στην αίθουσα και διέκοψαν την συνεδρίαση

1
000_1HO5MY

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλείται να αποασίσει για τον επόμενο (ή την επόμενη) πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαικού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής πολικής και Άμυνας

3