Ρωσία: Οι δικαστικοί μπορούν ελεύθερα να οδηγούν ακόμη και... μεθυσμένοι

Ρωσία: Οι δικαστικοί μπορούν ελεύθερα να οδηγούν ακόμη και... μεθυσμένοι

Ο νέος κώδικας απαγορεύει στους αστυνομικούς της τροχαίας ακόμη και να τους κάνουν παρατήρηση – Κανένα δικαίωμα της αστυνομίας σε δικαστικούς που οδηγούν «τύφλα» στο μεθύσι

Πρωτοφανή δικαιώματα αποκτούν οι δικαστές στη Ρωσία, που πλέον δεν κινδυνεύουν με σύλληψη ούτε εάν οδηγούν σε κατάσταση μέθης. 

Η νέα τροποποίηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, που τέθηκε σήμερα σε ισχύ, απαγορεύει στους αστυνομικούς της τροχαίας να συλλαμβάνουν δικαστικούς που διαπράττουν τροχαία παράβαση, ακόμη κι αν οδηγούν σε κατάσταση μέθης. 

Δεν μπορούν να τους κάνουν καν παρατήρηση 

Ο κώδικας, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, απαγορεύει στους αστυνομικούς της τροχαίας να αφαιρούν το δίπλωμα οδήγησης των δικαστικών, να τους υποβάλουν σε αλκοτέστ ή ακόμη και να τους κάνουν παρατήρηση.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι αστυνομικοί είναι να συντάξουν μία έκθεση και να την υποβάλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Το μέτρο ισχύει ήδη για εισαγγελείς 

Το καθεστώς αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τους εισαγγελείς. Η Γενική Εισαγγελία ήθελε αν εμποδίσει την αστυνομία να του ασκεί πιέσεις. 

Πρόσφατα, ο νόμος για όσους οδηγούν μεθυσμένοι έγινε πιο σκληρός στη Ρωσία: οι οδηγοί που προκαλούν θανατηφόρα δυστυχήματα ενώ έχουν πιει αλκοόλ μπορεί να τιμωρηθούν τουλάχιστον με φυλάκιση δύο ετών.

Περίπου 20.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Χαχααχα

Στην χώρα του διεφθαρμένου δικτατορίσκου Πούτιν, η διαφθορά καλά κρατεί... Να τον χαίρονται οι μπεκρήδες ρώσοι...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

british_airways

Το Φόρεϊν Όφις, στη σελίδα του με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Αίγυπτο, αναφέρει ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας εναντίον της αεροπλοΐας»