Γερμανία: Ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα γίνει τελικά υπουργός Εξωτερικών

Γερμανία: Ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα γίνει τελικά υπουργός Εξωτερικών

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών επιβεβαίωσε ότι ο Μάρτιν Σουλτς θα βρίσκεται εκτός υπουργικού σχήματος – Τελεσίγραφο από το κόμμα του και μεγάλες πιέσεις 

Εκτός υπουργικού σχήματος θα βρεθεί ο Μάρτιν Σουλτς, που φερόταν ότι θα ήταν ο υπουργός Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών. 

Μετά από πιέσεις και τελεσίγραφα, το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο Σουλτς δεν θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο. 

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα, βάσει των οποίων το κόμμα του απέσυραν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και του έθεσε σχετικό τελεσίγραφο. 

Τι λέει ο Σουλτς στη δήλωσή του 


Σε δήλωσή του, ο Μάρτιν Σουλτς επισημαίνει ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες θα πρέπει να μένουν πίσω από το συμφέρον του κόμματος. Προεκλογικά, ο Σουλτς είχε πει ότι δεν θα έμπαινε σε κυβέρνηση υπό την Μέρκελ. Μετά τη συμφωνία για τη συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία και να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο προκάτοχός του στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών και σημερινός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τον κατηγόρησε για «ασέβεια» προς το έργο του και αθέτηση υποσχέσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι του είχε εγγυηθεί την παραμονή στο υπουργείο.

Το κλίμα στο εσωτερικό των Σοσιαλδημοκρατών είναι ηλεκτρισμένο, ενώ η αντιπαράθεση έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις. Ο Σουλτς υποχώρησε και για να μην τεθεί σε κίνδυνο η διαδικασία επικύρωσης της συμμετοχής του SPD στον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Αναλυτικά η δήλωση του Μάρτιν Σουλτς έχει ως εξής:  

«Η από εμένα από κοινού με την ηγεσία του SPD διαπραγματευθείσα προγραμματική συμφωνία ξεχωρίζει για το γεγονός ότι μπορεί να βελτιώσει σε πολλούς τομείς τη ζωή των ανθρώπων. Πάντα τόνιζα ότι - εάν μπαίναμε σε έναν συνασπισμό - θα το κάναμε μόνο εφόσον μπορούσαμε να βρούμε στην προγραμματική συμφωνία τα σοσιαλδημοκρατικά αιτήματα για βελτιώσεις στην παιδεία, την περίθαλψη, τις συντάξεις, την εργασία και την φορολογία. 

Είμαι περήφανος που μπορώ να πω ότι αυτό συνέβη. Ειδικά η νέα κατεύθυνση στην ευρωπαϊκή πολιτική αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Ακόμη περισσότερο, είναι για μένα υψίστης σημασίας τα μέλη του SPD να υπερψηφίσουν την συμφωνία επειδή θα έχουν και αυτά πειστεί από το περιεχόμενό της, όπως εγώ. 

Λόγω της συζήτησης γύρω από το πρόσωπό μου βλέπω να κινδυνεύει η επιτυχία της ψηφοφορίας. Για αυτό δηλώνω την παραίτησή μου από την πρόθεση να μπω στην κυβέρνηση και ελπίζω ταυτόχρονα ότι έτσι τελειώνει η συζήτηση γύρω από τα πρόσωπα εντός του SPD. Όλοι μας κάνουμε πολιτική για τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα. Σε αυτό περιλαμβάνεται και το ότι οι προσωπικές μου φιλοδοξίες πρέπει να μένουν πίσω από το συμφέρον του κόμματος». Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΠΩ ΠΩ, ΠΟΣΟ ΩΧΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΑΛΚΟΟΛΙΚΙ.... ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ Ή ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟ ΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trumo_treasure

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι «τα ξένα κράτη δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις νομισματικές πολιτικές ώστε να θέτουν σε μειονεκτική θέση τους αμερικανούς εργαζόμενους και τις αμερικανικές επιχειρήσεις»