Πρωτοφανές: Ο Τραμπ (σχεδόν) ζήτησε συγγνώμη για το retweet αναρτήσεων του ακροδεξιού Britain First

Πρωτοφανές: Ο Τραμπ (σχεδόν) ζήτησε συγγνώμη για το retweet αναρτήσεων του ακροδεξιού Britain First

«Δεν ξέρω τίποτα για αυτούς τους ανθρώπους ούτε θέλω να έχω σχέσεις μαζί τους» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος δύο μήνες μετά τα retweet που προκάλεσαν σάλο

Πρωτοφανές: Ο Τραμπ (σχεδόν) ζήτησε συγγνώμη για το retweet αναρτήσεων του ακροδεξιού Britain First
Σε μια κίνηση που... αιφνιδίασε πολλούς, ο Ντόναλντ Τραμπ
ζήτησε συγγνώμη από τον βρετανικό λαό επειδή έκανε retweet αναρτήσεις του ακροδεξιού και ξενοφοβικού κόμματος Britain First. Ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, ανέφερε ότι θα ζητήσει συγγνώμη αν πράγματι το κόμμα που έκανε τις αναρτήσεις είναι τόσο «ρατσιστικό και φρικτό» όσο ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος που του πήρε συνέντευξη, ο Βρετανός Πιρς Μόργκαν.

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Μόργκαν στο Νταβός, ο λόγος που έκανε retweet τις αναρτήσεις που έδειχναν αντι-ισλαμιστικά βιντεάκια είναι ότι ο ίδιος είναι «ένθερμος υποστηρικτής της μάχης κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας».

Οι αναρτήσεις που τράβηξαν την προσοχή του Αμερικανού προέδρου τον περασμένο Νοέμβρη αρκετά ώστε να τις μοιραστεί στον λογαριασμό του, περιλάμβαναν τρία βίντεο με αντι-ισλαμικό περιεχόμενο η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στο ένα βίντεο εμφανίζεται ένας «μουσουλμάνος μετανάστης», που ξυλοκοπεί έναν νεαρό Ολλανδό. Στο δεύτερο, βλέπει κανείς έναν μουσουλμάνο να καταστρέφει ένα μικρό άγαλμα της Παναγίας, ενώ το τρίτο δείχνει έναν «όχλο ισλαμιστών» να σπρώχνει ένα βίντεο από ταράτσα κτιρίου. 




Πέραν του περιεχομένου, σάλο είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος έκανε retweet σε αναρτήσεις που είχε κάνει η Τζέιντα Φράνσεν, αναπληρώτρια αρχηγός της ακροδεξιάς οργάνωσης, η οποία μάλιστα έχει καταδικαστεί για λεκτική επίθεση σε μουσουλμάνα που φορούσε μαντίλα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε καταδικάσει δημόσια την πράξη του Τραμπ. Η «συγγνώμη» του ωστόσο έμελλε να καθυστερήσει δύο ολόκληρους μήνες και ειπώθηκε τελικά εχθές όχι στο Λονδίνο και στην ίδια, αλλά στο Νταβός και τον Πιρς Μόργκαν.

Ερωτηθείς για τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε τα εξής: «Δεν γνωρίζα τίποτε για τα άτομα που έκαναν την ανάρτηση ούτε τότε, ούτε και σήμερα, εκτός από τα ελάχιστα πράγματα που διάβασα. Ζω στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι δεν διάβασα πολλά άρθρα για το θέμα. Ίσως έγινε μεγαλύτερος σάλος στη Βρετανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο στις ΗΠΑ δεν δόθηκε μεγάλη έκταση στο ζήτημα. Εκανα ένα retweet. Όταν κάνεις ο ίδιος αναρτήσεις στο Twitter ή ασχολείσαι ο ίδιος με τα social media σου, αυτό δεν είναι κακό. Ωστόσο μερικές φορές τα retweet μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, επειδή ποτέ δεν ξέρεις ποιος έκανε αρχικά την ανάρτηση. Φυσικά και δεν υποστηρίζω κανέναν, δεν ξέρω τίποτε γι' αυτούς. Παρουσίασαν κάποιες απεικονίσεις ισλαμικού εξτρεμισμού και τρομοκρατίας. Ο ισλαμικός εξτρεμισμός και η τρομοκρατία, είτε μας αρεσει να μιλάμε γι' αυτό, Πιρς, είναι γεγονός.»

Όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι πολλοί Βρετανοί αισθάνθηκαν προσβεβλημμένοι, εκείνος απάντησε τα εξής: «Κοίτα, το έκανα επειδή είμαι ένθερμος υποστηρικτής της μάχης κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας. Αυτή ήταν μια απεικόνιση ισλαμικού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας. Να τι θεωρώ δίκαιο. Αν μου λες ότι είναι φρικτοί άνθρωποι, φριχτοί ρατσιστές, ευχαρίστως να ζητήσω συγγνώμη εάν το θέλεις. Δεν ξέρω τίποτε γι' αυτούς. Δεν θέλω να έχω σχέσεις με τέτοιους ανθρώπους αλλά ξέρω μονάχα όσα μου λες εσύ γι' αυτούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης