«Τρίζει» η καρέκλα του ηγέτη του UKIP Χένρι Μπόλτον

«Τρίζει» η καρέκλα του ηγέτη του UKIP Χένρι Μπόλτον

Εντός της ημέρας μπορεί να παραιτηθεί  

«Τρίζει» η καρέκλα του ηγέτη του UKIP Χένρι Μπόλτον
Tην «πόρτα» στον ηγέτη του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού UKIP, Χένρι Μπόλτον δείχνουν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος μετά τα ρατσιστικά σχόλια της νεαρής ερωμένης του σε βάρος της μέλλουσας συζύγου του πρίγκιπα Χάρι που προκάλεσαν πολιτικό σεισμό στη Βρετανία σπιλώνοντας την εικόνα του.
 
Σε δηλώσεις του στο BBC, ο πρόεδρος του κόμματος άφησε να εννοηθεί πως ο Μπόλτον θα πρέπει να  παραιτηθεί.
 
Κλείσιμο
Ο Πολ Όαντκεν υποστήριξε ότι, μετά τα ρατσιστικά σχόλια της ερωμένης ΤΟΥ θα μπορούσε να παραιτηθεί έως το «τέλος της ημέρας» και πρόσθεσε ότι ο Μπόλτον αντιμετωπίζει «δύσκολες αποφάσεις» για το μέλλον του.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως «ο Μπόλτον θα λάβει σήμερα αποφάσεις κι ότι θα κάνει ότι είναι καλύτερο για το συμφέρον του κόμματος».

Αλλά και ο ευρωβουλευτής του Ukip ,Μπιλ Έτριτζ,ζήτησε από τον Μπόλτον να αποχωρήσει από το αξίωμά του μέσω βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο:«Φύγε τώρα.Φύγε ήσυχα και άσε μας να διαχειριστούμε αυτό που απέμεινε», δήλωσε απευθυνόμενος στον ηγέτη του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην υποψήφιος για την ηγεσία του Ukip, Μπεν Γουόκερ ζητώντας του να παραιτηθεί.
 
Τις ημέρες των εορτών, ο ηγέτης του βρετανικού κόμματος «UKIP» παράτησε γυναίκα και παιδιά για να αφεθεί στην αγκαλιά ενός 25χρονου μοντέλου.

Πριν από μερικές ημέρες, ο 54χρονος Χένρι Μπόλτον είχε παραδεχθεί δημοσίως πως έχει σχέση με την 25χρονη καλλονή Τζο Μάρνει, μέλος του κόμματος.

Ο Μπόλτον , ο τέταρτος ηγέτης του κόμματος σε λιγότερο από δύο χρόνια, ήταν ο διάδοχος του Νάιτζελ Φάρατζ .Έχοντας την υποστήριξή του απέσπασε ποσοστό 30% κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο κομματικό συνέδριο.Για τον Μπόλτον, το Brexit είναι το βασικό μέλημα του UKIP, αλλά «όχι το τέλος του δρόμου». Δεύτερη, σε σύνολο επτά υποψηφίων, αναδείχθηκε με 21,3% των ψήφων η Ανν Μαρί Γουότερς ωστόσο, οι έντονα ισλαμοφοβικές θέσεις της είχαν οδηγήσει πολλά στελέχη του UKIP να απειλήσουν με αποχώρησή τους από το κόμμα σε περίπτωση εκλογής της. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης