Είχε μείνει έγκυος από τον τσάρο Νικόλαο Β' η διάσημη μπαλαρίνα Ματίλντα Ξεσίνσκαγια

Είχε μείνει έγκυος από τον τσάρο Νικόλαο Β' η διάσημη μπαλαρίνα Ματίλντα Ξεσίνσκαγια

Το επίμαχο απόσπασμα, από τις περιγραφές της διάσημης Ρωσίδας μπαλαρίνας, αναφέρεται σ’ ένα ατύχημα που είχε όταν έπεσε μαζί με μια φίλη της από το έλκηθρο

Μία αποκάλυψη που δίνει μία άλλη διάσταση στην αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει στη Ρωσία πριν από μερικούς μήνες με αφορμή την ταινία του Ρώσου σκηνοθέτη Αλεξέι Ουιτσίτελ, με θέμα το ερωτικό ειδύλλιο μεταξύ της διάσημης μπαλαρίνας Ματίλντα Ξεσίνσκαγια και του τσάρου Νικόλαου Β'.
   
Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μασκόβσκι Κομσομόλετς» το οποίο επικαλούμενο τα κρατικά αρχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποκαλύπτει ότι η διάσημη μπαλαρίνα είχε μείνει έγκυος από τον πρίγκιπα και Διάδοχο Νικόλαο και μετέπειτα τσάρο.

Η ρωσική εφημερίδα γράφει ότι «το απερχόμενο έτος "σηματοδοτήθηκε" από την Ματίλντα Ξεσίνσκαγια» , ότι «υπήρξε μια ιστορική διαμάχη μέσω της οποίας προσπαθούσαν να ανακαλύψουν σε βάθος την αλήθεια των ερωτικών σχέσεων που είχε η μπαλαρίνα με τον μελλοντικό τσάρο Νικόλαο Β’».

Και συνεχίζει: « Ερευνήσαμε στα αρχεία και δημοσιεύσαμε τα ανέκδοτα ημερολόγια της Ξεσίνσκαγια και του Νικόλαου. Όμως οι εκπλήξεις συνεχίζονται» καθώς όπως γράφει «στα Κρατικά αρχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρήκαμε ένα ανέκδοτο απόσπασμα των απομνημονευμάτων της Ξεσίνσκαγια στο οποίο αναφέρεται, ότι είχε μείνει έγκυος από τον πρίγκιπα! 

Το επίμαχο απόσπασμα, από τις περιγραφές της διάσημης ρωσίδας μπαλαρίνας, αναφέρεται σ’ ένα ατύχημα που είχε όταν έπεσε μαζί με μια φίλη της από το έλκηθρο της ενώ πήγαιναν να συναντήσουν ένα άλλο μέλος της τσαρικής οικογένειας, τον πρίγκιπα Αλεξάντρ Μιχαήλοβιτς, το οποίο λέει το εξής « Σε τελική ανάλυση έπεσα από το έλκηθρο και τραντάχτηκα. Αν δεν ήταν αυτό το ατύχημα, σύντομα θα γινόμουνα μητέρα. Μόνο αργότερα, όταν είχα μεγαλώσει κατάλαβα tι είχα χάσει. Μετά λέγανε ότι είχα αποκτήσει παιδιά από τον Διάδοχο, αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια. Συχνά στενοχωριόμουν που δεν είχα»
 

Στην πραγματικότητα η Ξεσίνσκαγια, γράφει η ρωσική εφημερίδα- απαντάει ταυτόχρονα σε δύο ερωτήματα. Μιλάει για το παιδί που θα αποκτούσε με τον Διάδοχο του τσαρικού θρόνου, που ωστόσο δεν γεννήθηκε το 1893. 

Παράλληλα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς που επαναλαμβάνονταν κατά κόρο το τελευταίο διάστημα, ότι τάχα το 1911 η Ματίλντα έφερε στον κόσμο την κόρη της Τσελίνα που ήταν καρπός του έρωτα της με τον Νικόλαο. Σύμφωνα με το ημερολόγιο του Διαδόχου του τσαρικού θρόνου, ο Νικόλαος είχε την πρώτη του ερωτική συνεύρεση με την Ματίλντα στις 25 Ιανουαρίου του 1893. 

Η ίδια η Ματίλντα Ξεσίνσκαγια δεν αναφέρει ατα «απομνημονεύματα» της την ημερομηνία που απέβαλε το παιδί, ωστόσο μπορεί να υποθέσει κανείς ότι αυτό συνέβη την ημέρα που έπεσε από το έλκηθρο με την φίλη της. Η ρωσική εφημερίδα μάλιστα υπολογίζει με βάση την έρευνα της ότι θα πρέπει να ήταν έγκυος 1,5 -2 μηνών.


Η ταινία της οργής

 Η ταινία «Ματίλντα» του Rώσου σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, πριν λίγους μήνες είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της ρωσικής εκκλησίας αλλά και σε τμήμα της ρωσικής κοινωνίας, που είχε θεωρήσει βλασφημία την όλη υπόθεση της ταινίας που έχει ως θέμα το ειδύλλιο της διάσημης Rωσίδας μπαλαρίνας Ματίλντα Ξεσίνσκαγια με τον τσάρο Νικόλαο Β’. 

Στην αντιπαράθεση αυτή είχε πρωτοστατήσει η ρωσίδα βουλευτής και πρώην εισαγγελέας της Κριμαίας, Νατάλια Πακλόνσκαγια η οποία είχε απαιτήσει να απαγορευθεί η ταινία, ενώ το θέμα είχε απασχολήσει μάλιστα και την επιτροπή επί θεμάτων πολιτισμού του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. 

Παράλληλα μια ομάδα φανατικών Ορθοδόξων που είχαν συγκροτήσει το λεγόμενο «Χριστιανικό Κράτος» κατά τα πρότυπα του «Ισλαμικού Κράτους», είχε τοποθετήσει εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητα έξω από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε τον Ρώσο σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ και είχε απειλήσει ότι θα τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στις κινηματογραφικές αίθουσες που επρόκειτο να προβληθεί η ταινία, αποτυγχάνοντας ωστόσο στους σκοπούς της οργάνωσης, καθώς εξαρθρώθηκε από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Hamas

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι διενήργησε αεροπορική επιδρομή. Όπως είπε στόχος ήταν μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να εκτοξεύσουν μπαλόνια με εύφλεκτο υλικό πάνω από τα σύνορα προς το Ισραήλ

Akinci

Σύμφωνα με τον ίδιο, η "έγκαιρη στρατιωτική παρέμβαση", όπως χαρακτήρισε την εισβολή, η οποία ακολούθησε το πραξικόπημα στην Κύπρο, εμπόδισε την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης

White_house

«Έχουμε δύο οικονομίες που φθάνουν μαζί περίπου τα 30 τρισεκ. δολάρια σε ετήσιο ΑΕΠ. Το ποσό του εμπορίου που επηρεάζουμε με τους δασμούς είναι ένα λάθος στρογγυλοποίησης σε σύγκριση με αυτό», δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC