“Ανεπαρκείς” οι απαντήσεις του Twitter για τη ρωσική εμπλοκή στο Brexit

“Ανεπαρκείς” οι απαντήσεις του Twitter για τη ρωσική εμπλοκή στο Brexit


Πρόεδρος επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου κατηγόρησε το twitter για ανεπαρκείς απαντήσεις όσον αφορά στην ανάμειξη ρωσικών λογαριασμών στην προεκλογική περίοδο του brexit.

“Ανεπαρκείς” οι απαντήσεις του Twitter για τη ρωσική εμπλοκή στο Brexit
Στο στόχαστρο επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου βρίσκεται το Twitter. Ο πρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού κατηγορεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ότι παρείχε “εντελώς ανεπαρκείς” απαντήσεις σχετικά με ρωσικές δραστηριότητες που είχαν στόχο να παραπληροφορήσουν τους πολίτες κατά τη διάρκεια του Brexit. 

To Twitter υποστήριξε ότι μόνο έξι ρωσικά τουίτς είχαν προωθηθεί με τη μέθοδο της διαφήμισης κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος. Και τα έξι είχαν σταλεί από το Russia Today, που ξόδεψε περίπου 1.000 δολάρια προωθώντας το περιεχόμενό του σε βρετανούς χρήστες. 

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής Ντέμιαν Κόλλινς υποστήριξε ότι το Twitter απέτυχε να απαντήσει στα ερωτήματα που του ετέθησαν. Την ίδια ώρα, για το ζήτημα διεξάγει έρευνα και η Επιτροπή Εκλογών. 

“Οι πληροφορίες που μοιραστήκατε μαζί μας είναι εντελώς ανεπαρκείς”, είπε ο Κόλλινς. Όπως αναφέρει, η έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή Εκλογών είναι διαφορετική από αυτή που διεξάγει η επιτροπή της βουλής. Ο ίδιος μάλιστα χαρακτηρίζει “περίεργο” το γεγονός ότι η Επιτροπή απέκτησε από το twitter λιγότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα απ' ότι από δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς. “Αν το Twitter εννοεί σοβαρά ότι θα συνεργαστεί με το έργο της επιτροπής και θα αντιμετωπίσει τη διάδοση της παραπληροφόρησης, τότε θα πρέπει να μου δώσετε πλήρη απάντηση στις ερωτήσεις που σας έθεσα... το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου”, έγραψε εστην επιστολή του. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις αμερικανικές εκλογές

Μέχρι στιγμής, το Twitter και το Facebook έχουν δώσει αρκετά στοιχεία που αφορούν στη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2016. 

Το Twitter χορήγησε στο Κογκρέσο λίστα 2.752 λογαριασμών που φέρονται ότι συνδέονται με την ρωσική Υπηρεσία Έρευνας στο Διαδίκτυο (Internet Research Agency – IRA), με έδρα την Αγία Πετρούπολη. 

Το Facebook αναγνώρισε 470 λογαριασμούς και σελίδες που έτρεψε η ομάδα, που ξόδεψε πάνω από 100.000 ευρώ σε διαφημίσεις. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 126 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης