ΗΠΑ: Ο πιο ακριβοπληρωμένος τηλεπαρουσιαστής απολύθηκε για «ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά»

ΗΠΑ: Ο πιο ακριβοπληρωμένος τηλεπαρουσιαστής απολύθηκε για «ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά»

O Ματ Λάουερ ενημερώθηκε για την απόλυσή του από το NBC, λίγα μόλις λεπτά προτού βγει στον αέρα

ΗΠΑ: Ο πιο ακριβοπληρωμένος τηλεπαρουσιαστής απολύθηκε για «ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά»
Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η απόλυση του Ματ Λάουερ, του πιο ακριβοπληρωμένου και αγαπητού Αμερικανού τηλεπαρουσιαστή της πρωινής ζώνης.

Το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο, NBC, ανακοίνωσε την απόλυσή του, την Τετάρτη, έπειτα από καταγγελία υπαλλήλου, η οποία ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε «ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».

Η δημοσιογράφος, Σαβάνα Γκούτρι προέβη σ' αυτήν την ανακοίνωση στην εκπομπή «Today», όπου ο Λάυερ υπήρξε ο κεντρικός παρουσιαστής για δύο δεκαετίες και σύμφωνα με δημοσιεύματα αμειβόταν έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. 

Ο πρόεδρος του NBC News, Άντριου Λακ, επισήμανε ότι ήταν η πρώτη καταγγελία που κατατέθηκε εναντίον του Λάουερ, κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο δίκτυο, αλλά παρ' όλα αυτά, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «μας παρουσιάστηκαν και λόγοι να πιστεύουμε ότι αυτό δεν μπορεί να ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Κλείσιμο


Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η CBS News, απέλυσε ένα δημοσιογράφο της πρωινής; ζώνης, τον Τσάρλι Ρόουζ, έπειτα από μία αναφορά που δημοσιεύτηκε στο The Washington Post, η οποία μιλούσε για σεξουαλική κακομεταχείριση.

Η Γκούτρι ανέφερε ότι, ο Ματ Λάουερ ενημερώθηκε για την απόλυσή του, λίγα μόλις λεπτά προτού βγει στον αέρα.



Η ίδια ανέφερε:

«Αυτό είναι ένα λυπηρό πρωινό για την εκπομπή "Today" και το NBC News» και συμπλήρωσε:

«Είμαι βέβαιη ότι μπορείτε να καταλάβετε ότι είμαστε συντετριμμένοι. Είμαι στεναχωρημένη για τον Ματ, είναι ο αγαπημένος μου συνάδελφος».

Η Γκούτρι ανέφερε, επίσης ότι λυπάται και για τη γυναίκα, η οποία κατηγόρησε το Λάουερ για ανάρμοστη συμπεριφορά, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες «έχουν ήδη καθυστερήσει» να αισθάνονται άνετα όταν έρχονται αντιμέτωπες με καταχρηστικούς άνδρες προσθέτοντας: «Υποσχόμαστε να είμαστε διαφανείς»

Συνάδερφοι του μιλούν για έναν άνθρωπο αγαπητό και ένα καλό συνεργάτη, δηλώντας χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσεις τέτοια πράγματα για έναν άνθρωπο που βλέπεις καθημερινά, γνωρίζεις και ξαφνικά έρχονται σε αντίθεση με τις καταγγελίες αυτές» 

Δεν είναι λίγοι και αυτοί που έσπευσαν να σχολιάσουν άμεσα την απόλυση αυτή με πρώτο και καλύτερο τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ. 

Ο Τράμπ έγραψε στο Twitter, 20 λεπτά έπειτα από την ανακοίνωση της απόλυσης:
 
«Πω πω, ο Ματ Λάουερ απολύθηκε από το NBC για "ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας". Αλλά πότε θα απολυθούν τα κορυφαία στελέχη της NBC & Comcast, επειδή βγάζουν τόσο ψεύτικες ειδήσεις. Ελέγξτε το παρελθόν του Άντριου Λακ!»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης