Ζάχρα Λάρι: Η πρώτη αθλήτρια με μαντίλα σε παγκόσμιο διαγωνισμό πατινάζ

Ζάχρα Λάρι: Η πρώτη αθλήτρια με μαντίλα σε παγκόσμιο διαγωνισμό πατινάζ

Εκπροσωπεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που γίνονται η πρώτη αραβική χώρα που μετέχει στη Διεθνή Ένωση Πατινάζ

Ζάχρα Λάρι: Η πρώτη αθλήτρια με μαντίλα σε παγκόσμιο διαγωνισμό πατινάζ
Ξεκίνησε να ασχολείται με το πατινάζ εδώ και δέκα χρόνια, επειδή εμπνεύστηκε από την ταινία “Η πριγκίπισσα του πάγου” της Disney. Τώρα, είναι 22 χρονών και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διαγωνιστεί φορώντας μαντήλα σε παγκόσμιο διαγωνισμό πατινάζ, εκπροσωπώντας τη χώρα της. 

Ο λόγος για την Ζάχρα Λάρι, που θα εκπροσωπήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που γίνονται έτσι η πρώτη χώρα του αραβικού κόσμου που συμμετέχουν στη Διεθνή Ένωση Πατινάζ, αν και γεωγραφικά δεν έχουν καμία σχέση με το χιόνι και τον πάγο. 

Σε συνέντευξή της στο CNN, η Λάρι παραδέχθηκε ότι προπονείται εντατικά από 12 χρονών. Ωστόσο η ενασχόληση με το πατινάζ δεν ήταν εύκολη και από νωρίς ανακάλυψε τα προβλήματα μιας νεαρής κοπέλας που θέλει να κάνει αυτό το άθλημα στα Αραβικά Εμιράτα. Ακόμη και ο πατέρας της ήταν επιφυλακτικός και δεν ενέκρινε τη συμμετοχή της σε διαγωνισμούς, μέχρι την πρόσφατη διάκρισή της. 

Κλείσιμο
Δυσκολίες αντιμετώπισε και στις διοργανώσεις που μετείχε, λόγω της μαντίλας, που την έκανε ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο και της στερούσε πόντους, για παραβίαση κανονισμών. Η ίδια ανέλαβε πρωτοβουλίες για αλλαγή των κανονισμών και το ζήτημα βρίσκεται υπό συζήτηση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης