Η Γερμανία θέλει να απελευθερώσει από φυλακή του Ιράκ παιδιά μαχητών του ISIS

Η Γερμανία θέλει να απελευθερώσει από φυλακή του Ιράκ παιδιά μαχητών του ISIS

Η γερμανική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες για απελευθέρωση 6 παιδιών -ανάμεσα σε αυτά και μωρά- που κρατούνται μαζί με τις μητέρες τους στο Ιράκ που συνελήφθησαν για την παρουσία τους στο ISIS

Τουλάχιστον 6 παιδιά γερμανικής υπηκοότητας, ανάμεσα σε αυτά και μωρά, βρίσκονται υπό κράτηση στο Ιράκ, επειδή οι γονείς τους ήταν μαχητές του ISIS στη Συρία. Η γερμανική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την επιστροφή αυτών των παιδιών στη Γερμανία. 

Οι γερμανικές διπλωματικές αρχές έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση του Ιράκ να δοθούν άδειες εξόδου στα παιδιά των μαχητών του ISIS. 

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το υπουργείο Εξωτερικών απέδωσε την απόφασή του να προσπαθήσει την επιστροφή των παιδιών στη χώρα τους σε ανθρωπιστικούς λόγους αλλά και στο καθήκον της Γερμανίας να προστατεύει τους πολίτες της. Επίσης, οι διπλωμάτες εξηγούν ότι τα παιδιά θα τύχουν καλύτερης φροντίδας από τους συγγενείς τους στη Γερμανία, από αυτή που λαμβάνουν στα κέντρα κράτησης. 

Οι διπλωμάτες μπόρεσαν να επισκεφθούν τις μητέρες και τα παιδιά που βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης, με τις γυναίκες να ζητούν να επιστρέψουν τα παιδιά τους στη χώρα τους. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γυναίκες συνελήφθησαν μετά την ανάκτηση των εδαφών των δυνάμεων ασφαλείας από το Ισλαμικό Κράτος. Τα παιδιά είτε ήρθαν στη Συρία με τις μητέρες τους, είτε γεννήθηκαν στην εμπόλεμη ζώνη. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lyon_main01

Πακέτο - βόμβα με καρφιά, μπουλόνια  και βίδες εξερράγη σε πεζόδρομο - Στους 13 οι τραυματίες, εκ των οποίων ένα παιδί   - Για επίθεση μιλά ο Μακρόν - Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την έρευνα, αναζητείται ένας ύποπτος

12