Μέρκελ: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες δεν λειτουργεί ως βοήθεια για την Ελλάδα

Μέρκελ: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες δεν λειτουργεί ως βοήθεια για την Ελλάδα

Θα είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους για τον σχηματισμό κυβέρνησης, είπε η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας για πρώτη φορά μετά τις εκλογές για την κυβέρνηση συνασπισμού «Τζαμάικα»

Για πρώτη φορά μετά τον εκλογικό σεισμό στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ ανοίγει τα χαρτιά της για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία, τύπου "Τζαμάικα".
 
Σε ομιλία της στην Νεολαία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και του βαυαρού εταίρου της, των Χριστιανωνιστών, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σήμερα ότι θα είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 
 
Λίγες ώρες πριν ανέβει στο βήμα, δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει πως, ένας στους τρεις Γερμανούς δεν θέλουν να εξαντλήσει την θητεία της στην καγκελαρία η frau Μέρκελ αλλά να ορίσει τον διάδοχό της πριν το 2021.

Μέρκελ: Προτεραιότητά μας η συμφωνία με τους Χριστιανοκοινωνιστές για τον ανώτατο αριθμό των προσφύγων 
  
Στη διάρκεια της 34λεπτης ομιλίας της στη Δρέσδη η Μέρκελ κάλεσε τους Βαυαρούς εταίρους της,τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το ανώτατο όριο για τους πρόσφυγες. 
 
"Τα αδελφά κόμματα- Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές- διαφωνούσαν για το θέμα αυτό στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος. 

"Αλλά τώρα υπάρχει ένα νέο καθήκον: να εφαρμόσουμε από κοινού τη λαική εντολή". 

Μέρκελ για Ελλάδα 

H Mέρκελ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, η Συνθήκη της Ε.Ε για τους πρόσφυγες με την Τουρκία δεν λειτουργεί ως βοήθεια για την Ελλάδα και την Ευρώπη, κι ότι η ίδια κατηγορείται ότι έκανε την Ε.Ε μέσω της συνθήκης αυτής να είναι εξαρτημένη από την Τουρκία".

Αύριο η συνάντηση Μέρκελ -Ζεεχόφερ

Αύριο, η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει συνάντηση με τον Βαυαρό εταίρο της, ηγέτη των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζέεχοφερ. Οι δύο τους θα κληθούν να χαράξουν κοινή πορεία για τον σχηματισμό κυβέρνησης τύπου "Τζαμάικα", όπως επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος.   

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan-akinci

Στο μήνυμά του προς τους Τουρκοκύπριους και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Τουρκοκυπριους όπως και μέχρι σήμερα, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον δρόμο που θα πορευτεί το ψευδοκράτος