Βρετανία: Σε χαμηλό 42 ετών η ανεργία ενόψει Brexit

Βρετανία: Σε χαμηλό 42 ετών η ανεργία ενόψει Brexit

Το ποσοστό υποχώρησε στο 4,3%, με αυξήσεις χαμηλότερες του πληθωρισμού

Σε χαμηλό 40 ετών υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία το τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο, παραμένοντας αμετάβλητο από το προηγούμενο. Αυτό δεν στάθηκε ωστόσο ικανό να διασφαλίσει στους Βρετανούς τη διατήρηση των στάνταρντ διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,3% που είναι και το χαμηλότερο από το 1975.

Ο βασικός μισθός αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 2,1% , κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Προσαρμοσμένοι σε όρους πληθωρισμού που τώρα «τρέχει» με 3%, οι μισθοί υποχώρησαν κατά 0,4%

Τα νούμερα αυτά υπογραμμίζουν το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Τράπεζα της Αγγλίας για το πότε θα αυξήσουν τα επιτόκια. Όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ της διατήρησης του βασικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό, στηρίζουν τη θέση τους στο ότι υπάρχει αυξανόμενη πίεση τους Βρετανούς καταναλωτές  από την αύξηση των τιμών λόγω της ανόδου της στερλίνας.

Πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων η στερλίνα διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη της έναντι του δολαρίου και υποχώρησε για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις ημέρες έναντι του ευρώ.

Πηγή: www.newmoney.gr


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

materala_main01

«Δεν σκεφθήκαμε ποτέ να βγούμε από το Ευρώ» λέει ο επικεφαλής της Λέγκα, Σαλβίνι - Στο Κυρηνάλιο ο τεχνοκράτης Κοταρέλι για να σχηματίσει κυβέρνηση - Ράλι ανακούφισης στην Ευρώπη από το βέτο του Ιταλού προέδρου

1