Εντυπωσιακή φωτογραφία: Τρεις τυφώνες σε ένα όμορφο αλλά απειλητικό καρέ

Εντυπωσιακή φωτογραφία: Τρεις τυφώνες σε ένα όμορφο αλλά απειλητικό καρέ

Κάτια, Ίρμα και Χοσέ βρίσκονται πάνω από τον Ατλαντικό - Το ρεκόρ, όμως, είναι τέσσερις ταυτόχρονοι τυφώνες στην ίδια περιοχή

Εντυπωσιακή φωτογραφία: Τρεις τυφώνες σε ένα όμορφο αλλά απειλητικό καρέ
Εντυπωσιακή αλλά συνάμα και τρομακτική είναι η φωτογραφία από δορυφόρο που κατέγραψε για πρώτη φορά τρεις τυφώνες στην ευρύτερη περιοχή της Καραϊβικής.

Στη φωτογραφία από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας καταγράφεται για πρώτη φορά μετά το 2010 που ένα τρίο τυφώνων βρίσκεται στον Ατλαντικό την ίδια στιγμή.

Αριστερά στη φωτογραφία βρίσκεται η καταιγίδα Κάτια που την Τετάρτη βρέθηκε έξω από τις ακτές του Μεξικού με ανέμους ταχύτητας έως 297χλμ./ώρα.

Στη μέση βρίσκεται ο τυφώνας Ίρμα, ο πιο ισχυρός εκ των τριών καθώς είναι κατηγορίας 5 και για περισσότερες από 37 ώρες συνέχιζε το καταστροφικό του έργο με ανέμους ταχύτητας 185χλμ/ώρα καταγράφοντας ένα μοναδικό ρεκόρ.

Δεξιά στη φωτογραφία βρίσκεται ο τυφώνας Χοσέ, ο οποίος αναμένεται να κινηθεί στην ίδια καταστροφική πορεία με αυτήν της Ίρμα χτυπώντας τα ίδια νησιά που μέχρι στιγμής μετρούν τουλάχιστον 14 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές.
Κλείσιμο



Σημειώνεται ότι τόσο η Κάτια όσο και ο Χοσέ σχηματίστηκαν ως τυφώνες μετά την Ίρμα.
 
Η τελευταία φορά που συνέβη αντίστοιχο φαινόμενο ήταν το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου του 2010.

Το ρεκόρ όμως ανήκει στα έτη 1893 και 1998 όταν στον Ατλαντικό και την ίδια περιοχή που βρίσκονται οι τρεις τυφώνες είχαν καταγραφεί τέσσερα αντίστοιχα φαινόμενα.

Κατά την περίοδο των τυφώνων που διαρκεί από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο σχηματίζονται συνήθως 12 καταιγίδες και τυφώνες που λαμβάνουν μια ονομασία και η Κάτια ήταν ο 11ος τυφώνας της φετινής περιόδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης