Σε «κόκκινο» συναγερμό η Γουαδελούπη για το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα

Σε «κόκκινο» συναγερμό η Γουαδελούπη για το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα

Επί ποδός οι Αρχές της χώρας - «Πρωτοφανής η ένταση του τυφώνα στον Ατλαντικό» λένε Γάλλοι μετεωρολόγοι -  Αλλάζει το πρόγραμμά του ο Πάπας που θα ταξίδευε στην Κολομβία 

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Γουαδελούπη (γαλλική αποικία) καθώς το πέρασμα του τυφώνα «'Ιρμα» έχει βυθίσει στο σκοτάδι πάνω από 8 χιλιάδες νοικοκυριά στο υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας στην ανατολική Καραϊβική. Πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί καθώς εκατοντάδες δέντρα έχουν ξεριζωθεί .  

Σύμφωνα με ανακοίνωση των γαλλικών αρχών, 640 αστυνομικοί στη Γουαδελούπη βρίσκονται επί ποδός.  

«O τυφώνας "Iρμα" έχει πρωτοφανή ένταση στον Ατλαντικό», όπως προειδοποιούν στην γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" Γάλλoι μετεωρολόγοι.

Το "Météo France" ανακοίνωσε πως, αν ο τυφώνας Ίρμα περνούσε πάνω από τη Γαλλία, θα κάλυπτε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Ο τυφώνας τροποποιεί το πρόγραμμα του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος σήμερα ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Κολομβία.

Ο Ποντίφικας θα καθυστερήσει να φθάσει στον προορισμό του, τη Μπογκοτά.Το πενθήμερο ταξίδι του που θα ξεκινούσε σήμερα θα καθυστερήσει, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

russia-anti-missile

«Οι ρωσικές εταιρίες (όπλων) γνώρισαν μια σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεών τους από το 2011», επισημαίνει ο ερευνητής Σίμον Βέζεμαν σε ανακοίνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Μελετών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI)

ofra

Μεταξύ των θυμάτων, μια έγκυος γυναίκα, περίπου τριάντα ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Ιερουσαλήμ όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες