Ο τυφώνας «Ίρμα» κινείται με ανέμους 295 χλμ. προς τις ακτές των ΗΠΑ

Ο τυφώνας «Ίρμα» κινείται με ανέμους 295 χλμ. προς τις ακτές των ΗΠΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Φλόριντα - Ετοιμάζουν τα καταφύγια για τους πολίτες - Την Κυριακή θα φτάσει στο Μαϊάμι - Πέρασε με ανέμους 365 χλμ. ανατολικά της Αντίκουα - Δείτε πώς φαίνεται από τον δορυφόρο

Ο τυφώνας «Ίρμα» κινείται με ανέμους 295 χλμ. προς τις ακτές των ΗΠΑ
Για φαινόμενο ανάλογο με εκείνο του τυφώνα Κατρίνα ετοιμάζονται οι αμερικανικές αρχές στη Φλόριντα, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο τυφώνας Ίρμα κινείται με ανέμους που αγγίζουν τα 295 χιλιόμετρα την ώρα προς τις ακτές της χώρας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η Ίρμα εξελίσσεται σε ένα από τα αγριότερα καιρικά φαινόμενα στην ιστορία, ενώ οι κάτοικοι στο Μαϊάμι και στις άλλες παράκτιες περιοχές της Φλόριντα, έχουν ειδοποιηθεί να προφυλάξουν τις περιουσίες τους και να προμηθευτούν με τα απαραίτητα αγαθά πρώτης ανάγκης, ενώ έχει δοθεί οδηγία να είναι stand by, καθώς αναμένεται να δοθεί ειδοποίηση για μεταφορά στα καταφύγια.

Ο τυφώνας Ίρμα, που αναβαθμίστηκε στην ανώτερη κατηγορία 5, πέρασε ανατολικά από την Αντίκουα με ανέμους που άγγιζαν στο επίκεντρό του ακόμη και τα 365 χιλιόμετρα την ώρα. Ο τυφώνας θα βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης στα νησιά Leeward, παραμένοντας στο επίπεδο 5.


Κλείσιμο

Πλησιάζει σε Πουέρτο Ρίκο και Κούβα


Το επόμενο διάστημα θα περάσει κοντά από το Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αϊτή, την Κούβα και ένα μέρος του θα επηρεάσει και τις Μπαχάμες τις επόμενες ημέρες. Την Κυριακή ενδέχεται να πλήξει και τις ακτές της Φλόριντα, χωρίς ωστόσο να είναι προβλέψιμη η κατηγορία που θα βρίσκεται το συγκεκριμένο διάστημα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επίσης οι πολιτείες της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας και της Τζόρτζια, μετά και το καταστροφικό πέρασμα που προκάλεσε στο Τέξας ο τυφώνας Χάρβεϊ, με τουλάχιστον 60 νεκρούς και ζημιές δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.



Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ στη Φλόριντα


Οι τοπικές αρχές στη Φλόριντα έχουν δώσει εντολή για ακύρωση πτήσεων, έχουν κλείσει σχολεία κι έχουν καλέσει τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα, με ουρές να σχηματίζονται έξω από σούπερ-μάρκετ και πρατήρια καυσίμων θυμίζοντας εμπόλεμες περιόδους...

Από την «επέλαση» του τυφώνα «Ίρμα», μπορεί να πέσουν έως και 25 εκατοστά νερού, να προκληθούν κατολισθήσεις και πλημμύρες και να σηκωθούν κύματα, ύψους μέχρι και επτά μέτρων.

Στη Φλόριντα, με πρωτοβουλία του κυβερνήτη Ρικ Σκοτ, οι αρχές και στις 67 κομητείες της Πολιτείας βρίσκονται επί ποδός καθώς μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο κυκλώνας ενδέχεται να πλήξει νότια τμήματά της μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο "CBS".

Δείτε το animation της πορείας του τυφώνα όπως τη μεταδίδει ο δορυφόρος και τη δημοσιεύει η NASA...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης