Εντυπωσιακό βίντεο: Αεροπλάνο πέταξε μέσα από το «μάτι» του τυφώνα Ίρμα

Εντυπωσιακό βίντεο: Αεροπλάνο πέταξε μέσα από το «μάτι» του τυφώνα Ίρμα

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο η πτήση φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά, όταν, όμως, το αεροσκάφος πλησιάζει προς το «μάτι» τα πράγματα γίνονται ζόρικα καθώς αρχίζουν έντονες αναταράξεις

Εντυπωσιακό βίντεο: Αεροπλάνο πέταξε μέσα από το «μάτι» του τυφώνα Ίρμα
Εντυπωσιακό είναι το βίντεο που δείχνει την πτήση αεροσκάφος της ομάδας Αναγνώρισης Καιρού που έχει έδρα στην πολιτεία του Μισισιπή, μέσα από το «μάτι» του τυφώνα Ίρμα, που έχει θέσει σε «κόκκινο συναγερμό» όλη τη Φλόριντα.

Η πτήση με ένα αεροσκάφος WP-3D Orion πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με τον πιλότο να καταγράφει τις σκηνές μέσα από το πιλοτήριο.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο η πτήση φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά, όταν, όμως, το αεροσκάφος πλησιάζει προς το «μάτι» τα πράγματα γίνονται ζόρικα καθώς αρχίζουν έντονες αναταράξεις.

Κλείσιμο
Κάποια στιγμή το αεροπλάνο βρίσκεται πλέον μέσα στα σύννεφα, στο «μάτι», δηλαδή, του τυφώνα κατηγορίας 4.

Σκοπός της πτήσης ήταν να συγκεντρωθούν πολύτιμες πληροφορίες προκειμένου οι ειδικοί να χαρτογραφήσουν την πορεία και την ένταση της Ίρμα.

Παρά την τρομακτική εμπειρία η ομάδα δηλώνει, πάντως, ότι θα συνεχίσει τις πτήσεις μέσα στον τυφώνα προκειμένου να συλλέξει επιπλέον στοιχεία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης