Τραμπ: Ο Στηβ Μπάνον στο BreitbartNews... τα fake news χρειάζονται ανταγωνισμό

Τραμπ: Ο Στηβ Μπάνον στο BreitbartNews... τα fake news χρειάζονται ανταγωνισμό

«Θα είναι μία σκληρή και έξυπνη φωνή, ίσως καλύτερη από ποτέ άλλοτε», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος

Τραμπ: Ο Στηβ Μπάνον στο BreitbartNews... τα fake news χρειάζονται ανταγωνισμό
Με την ανάρτηση ενός νέου tweet για τον Στηβ Μπάνον, τον οποίο απομάκρυνε από τη θέση του επικεφαλής συμβούλου του, στο πλαίσιο των τελευταίων εκκαθαρίσεων, επανήλθε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
, λέγοντας πως ο πρώην συνεργάτης του θα είναι μία «σκληρή και έξυπνη φωνή στο BreitbartNews, προσθέτοντας πως τα... fake news χρειάζονται ανταγωνισμό.

Πιο συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε: 
«Ο Steve Bannon θα είναι μια σκληρή και έξυπνη νέα φωνή στο @BreitbartNews ... ίσως ακόμα καλύτερη από ποτέ. Τα Fake News χρειάζονται τον ανταγωνισμό!».
Κλείσιμο



Ο διευθυντής του ακροδεξιού ιστοτόπου Breitbart φέρεται, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, να είχε παραιτηθεί από τις 7 Αυγούστου, αλλά η επίσημη ανακοίνωση της παραίτησης καθυστέρησε, λόγω των γεγονότων στη Βιρτζίνια, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ωστόσο, ο Μπάνον δεν είχε σκοπό να αποσυρθεί από το πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ και να αφήσει μόνη και ισχυρότατη -πλέον- την Κέλιαν Κόνγουεϊ, αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Η συνέντευξη που «κήρυξε» τον πόλεμο στους Ρεπουμπλικανούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε στις πρώτες κινήσεις του Στηβ Μπάνον, ο οποίος κήρυξε τον πόλεμο αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο, όπως αποδείχθηκε στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε.

«Είμαι έτοιμος και φορτωμένος. Έχω τα χέρια μου πάλι πίσω στα όπλα. Τώρα που επιστρέφω στο Breitbart και γνωρίζοντας όσα γνωρίζω, θα βάλω γκάζια σε αυτό τον μηχανισμό» δήλωσε στο Weekly Standard.

Σύμφωνα με αναλυτές στο στόχαστρο του Μπάνον θα μπουν όλοι όσοι εκείνος θεωρεί ότι είναι ένοχοι για τον «θάνατο» της προεδρίας Τραμπ «για την οποία πολεμήσαμε και νικήσαμε». Αυτό σημαίνει ότι στο στόχαστρο θα μπουν η Ιβάνκα Τραμπ, ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Γκάρι Κον, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλαις Χ. Ρ. ΜακΜάστερ και ο Πολ Ράιαν.

Ο Μπάνον ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι συνεχίζει να μάχεται υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ επανήλθε αμέσως στο πόστο του διευθυντή του ειδησεογραφικού ιστότοπου Breitbart News, ο οποίος πρόσκειται στην άκρα δεξιά.

«Για την περίπτωση που υπάρχει η παραμικρή σύγχυση, αφήστε με να ξεκαθαρίσω τα πράγματα: εγκαταλείπω τον Λευκό Οίκο και πάω στον πόλεμο υπέρ του Τραμπ κι εναντίον των αντιπάλων του — στο Καπιτώλιο, στα ΜΜΕ και στον κόσμο των επιχειρήσεων», είπε ο Μπάνον στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Ο Μπράιτμπαρτ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο Στηβ Μπάνον ανέλαβε και πάλι καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου του, χαρακτηρίζοντάς τον έναν «ήρωα». Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας ήταν παρών σε μια πρώτη σύσκεψη της συντακτικής ομάδας του ιστότοπου.

Ποιος είναι ο 63χρονος πρώην επικεφαλής σύμβουλος του Τραμπ

Πριν ενταχθεί στην εκστρατεία του Τραμπ τον Αύγουστο του 2016 ο 63χρονος Μπάνον είχε μετατρέψει το Breitbart στον ειδησεογραφικό ιστότοπο που προτιμούν οι εθνικιστές και οι υποστηρικτές της alt-right, μιας ισχυρής φράξιας της αμερικανικής άκρας δεξιάς.

Οπαδός του προστατευτισμού και μιας εθνικιστικής οικονομικής πολιτικής, ο Μπάνον υπήρξε αξιωματικός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, επενδυτής στη Goldman Sachs και κινηματογραφικός παραγωγός. Θεωρείτο ο ιθύνων νους πίσω από πολλές τοποθετήσεις του Τραμπ εναντίον του κατεστημένου και μια ισχυρή εθνικιστική φωνή στον Λευκό Οίκο. Είχε ξαναβρεθεί σε επισφαλή θέση, αλλά ο Τραμπ ως τώρα επέλεγε πάντα να τον κρατήσει ως σύμβουλο, κυρίως επειδή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογική του νίκη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης