Η Βρετανίδα καλλονή που απήχθη για να πουληθεί στο dark web «λύνει» τη σιωπή της

Η Βρετανίδα καλλονή που απήχθη για να πουληθεί στο dark web «λύνει» τη σιωπή της

Περιγράφει πως ο απαγωγέας της τη νάρκωσε και την κράτησε αιχμάλωτη μια εβδομάδα αλλά και πώς η ίδια κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του υποκρινόμενη ερωτικό ενδιαφέρον - «Πληγώνομαι όταν δεν με πιστεύουν» ομολογεί

Η Βρετανίδα καλλονή που απήχθη για να πουληθεί στο dark web «λύνει» τη σιωπή της
Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την περιπέτειά της που απασχόλησε εκτεταμένα τα διεθνή ΜΜΕ, η 20χρονη Chloe Ayling μίλησε για τις στιγμές τρόμου που έζησε στα χέρια του απαγωγέα της, του Πολωνού Lukasz Pawel Herba, αφού εκείνος την παρέσυρε στο Μιλάνο, παριστάνοντας τον φωτογράφο, την νάρκωσε και την κράτησε αιχμάλωτη σε ένα απομονωμένο οίκημα, με σκοπό να την πουλήσει ως σκλάβα του σεξ στο dark web.

Το 20χρονο μοντέλο μίλησε στην κυριακάτικη Daily Mail για τις συνθήκες κράτησής της αλλά και την προσπάθειά της να κερδίσει την εμπιστοσύνη του απαγωγέα της, υποκρινόμενη ερωτικό ενδιαφέρον για το πρόσωπό του. Οι λεπτομέρειες που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα για την απαγωγη της αλλά και το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που την έδειχνε να αγοράζει σε ένα κατάστημα παπούτσια, παρέα με τον Herba, δημιούργησαν πολλές αμφιβολίες στη χώρα της για την αλήθεια των ισχυρισμών της, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν  ότι η όλη υπόθεση ήταν «στημένη».

Ο 30χρονος Πολωνός απαγωγέας

Κλείσιμο


Όπως η ίδια εξηγεί στην Mail, το γεγονός ότι δεν την πιστεύουν κάποιοι συμπατριώτες της την πληγώνει αφάνταστα. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που απιοφάσισε να δώσει την εκτενή συνέντευξη, ώστε ο κόσμος να μάθει από πρώτο χέρι πόσο τρομακτική και τραυματική ήταν η εμπειρία που έζησε. «Τόσο πολλά ψέματα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες. Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι έχουν απορίες, αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να επιβιώσω. Βρισκόμουν σε μια τρελή κατάσταση και ένιωθα συνεχώς τρομοκρατημένη», εξηγεί η 20χρονη.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αποκαλυπτική συνέντευξη του μοντέλου

Το ταξίδι στην Ιταλία και η απαγωγή

«Είχε στείλει ένα email μέσω του ατζέντη μου δίνοντάς μου τη διεύθυνση του στούντιο φωτογράφησης. Είπε ότι η πόρτα θα ήταν ανοιχτή και μου ζήτησε να περάσω κατευθείαν μόλις φτάσω. Μόλις περασα το κατώφλι άφησα κάτω τη βαλίτσα μου. Περίμενα να ακούσω κόσμο να στήνει τον εξοπλισμό για τη φωτογράφηση αλλά επικρατούσε απόλυτη ησυχία. Τη στιγμή που πήγαινα να ανοίξω μια άλλη πόρτα ένιωσα ένα χέρι να με αρπάζει από τον λαιμό. Προσπάθησα να φωνάξω αλλά ένα άλλο χέρι με γάντι μου έκλεισε το στόμα και τη μύτη. Πανοκοβλήθηκα επειδή δεν μπορούσα να ανασάνω και σήκωσα τα χέρια στο πρόσωπό μου, για να απομακρύνω τα δάχτυλά του.

Εκείνη τη στιγμή ένα άλλος άνδρας, ο οποίος φορούσε μάσκα του σκι εμφανίστηκε μπροστά της κρατώντας μια σύριγγα και τη άρπαξε από το μπουφάν.



Αυτός ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μου. Δεν ήξερα τι είχε μέσα η σύριγγα και πανικοβλήθηκα. Νόμιζα ότι θα με ληστέψουν ή θα με βιάσουν. Είχα παγώσει. Μου έκαναν ένεση και στη συνέχεια άρχισαν να με σέρνουν στο πάτωμα. Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν "δεν θα βγω ζωντανή από εδώ". Μετά έχασα τον κόσμο».

Το επόμενο πράγμα που θυμάται η 20χρονη είναι να ξυπνά μέσα σε μια τσάντα στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου εν κινήσει, με χειροπέδες στα χέρια και ταινία στο στόμα της. Φτάνοντας στο σπίτι που το μοντέλο περιέγραψε ως «σκοτεινό και παγωμένο», οι απαγωγείς της την έβαλαν να ανέβει μια τσιμεντένια σκάλα, στην κορυφή της οποίας βρισκόταν ένα μικρό δωμάτιο με ξύλινο πάτωμα. Εκεί την αλυσόδεσαν σε μια συρταριέρα.

Η αρρωστημένη «διαφήμιση» στο dark web



Τις ώρες που ακολούθησαν, όπως εξηγεί η νεαρή κοπέλα, οι απαγωγείς της ανακάλυψαν ότι είχαν κάνει «λάθος» επιλέγοντάς την ως θύμα τους, αφού η ίδια έχει παιδί και η σπείρα τους «δεν απαγάγει ποτέ μητέρες».

«Δεν ήξερα τι να πιστέψω. Τους ζήτησα να με αφήσουν να φύγω αλλά μου είπε ότι ήδη με είχαν "διαφημίσει" και ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές. Ο Herba μου είπε ότι η δημοπρασία θα γινόταν σε πέντε μέρες με τιμή εκκίνησης 300.000 δολάρια. Δεν ήξερα τι να πω, είχα σοκαριστεί. Αυτή θα είναι πάντα η χειρότερη μέρα της ζωής μου».

Όπως είπε στην Mail το νεαρό μοντέλο, ο 30χρονος απαγωγέας της με τον οποίο περνούσε τις περισσότερες ώρες άρχισε σύντομα να αλλάζει «τροπάρι».

«Είπε ότι ήθελε να με βοηθήσει επειδή με απήγαγαν κατά λάθος. Με ρώτησε τι θα μπορούσε να προσφέρει ως λύτρα η οικογένειά μου. Ζω μόνο με τη μαμά μου, η οποία δεν έχει καθόλου χρήματα. Του έδωσα τα ονόματα τριών ανθρώπων που ίσως θα μπορούσαν να με βοηθήσουν.»  


Ο Herba ήταν διεστραμμένος, έκανα ό,τι μπορούσα για να μην τον εκνευρίσω

Στη συνέντευξή της, η 20χρονη απαντά στις επικρίσεις που έχει δεχθεί σχετικά με τη συμπεριφορά της προς τον απαγωγέα της, ο οποίος μάλιστα φέρεται να την πήγε να ψωνίσει παπούτσια κατά την διάρκεια της κράτησής της.

Στη συγκεκριμένη έξοδο, η νεαρή δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια να ενημερώσει την πωλήτρια για την κατάστασή της, ούτε να ζητήσει βοήθεια. Η Βρετανίδα εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Herba την είχε τρομοκρατήσει με τη συμπεριφορά του.

«Μου είπε πως ήταν δολοφόνος της σπείρας σωματεμπορίας του dark web που ονομάζεται Black Death και μου έδειξε δύο μαχαίρια. Μου είπε ότι η αγαπημένη του μέθοδος για να σκοτώνει τα θύματά του ήταν το δηλητήριο. Όλα αυτά μου τα έλεγε με τελείως χαλαρό ύφος, σαν να μην ήταν τόποτα φοβερό. Με απειλούσε ότι αν προσπαθούσα να αποδράσω θα με σκότωνε την ίδια στιγμή και μου έλεγε πως θα ήταν τρέλα να το κάνω. Είπε ότι δεν βρισκόμασταν πια στην Ιταλία, ότι ήμασταν σε ένα απομακρυσμένο μέρος και ότι άλλα μέλη της σπείρας ήταν κοντά. Του υποσχέθηκα ότι δεν θα προσπαθούσα να αποδράσω. Έπειτα μου είπε ότι μπορούσα να κοιμάμαι μαζί του στο διπλό κρεβάτι στο διπλανό δωμάτιο. Οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο από το να είμαι αλυσοδεμένη στο πάτωμα, έτσι δέχτηκα. Εξάλλου, δεν ήθελα να νευριάσει με την απόρριψη. Η καθεμία στη θέση μου θα έκανε το ίδιο», εξηγεί η Ayling.



«To πρώτο βράδι που κοιμηθήκαμε μαζί, κάθισε δίπλα μου και μου μιλούσε για ώρες. Δεν με ρώτησε τίποτα για εμένα, φαινόταν σαν να προσπαθούσε να με εντυπωσιάσει για να τονώσει το εγώ του. Ήθελα απλά να φύγει αλλά τον ενθάρρυνα να μιλάει, δείχνοντάς του ενδιαφέρον. Σκέφτηκα ότι αν με συμπαθούσε και του άρεσα ίσως να μην προσπαθούσε να με σκοτώσει»

Τελικά η νεαρή, υποκρινόμενη ερωτικό ενδιαφέρον, κατάφερε να πείσει τον απαγωγέα της να την ελευθερώσει. Προτού εκείνος την οδηγήσει στην βρετανική πρεσβεία της έθεσε δύο όρους: Να καταθέτει κάθε μήνα ένα ποσό σε έναν τραπεζικό λογαριασμό και να μη μιλήσει ποτέ σε κανέναν για όσα έζησε.

Τρεις εβδομάδες μετά τη φρικτή της περιπέτεια, ο Herba βρίσκεται στη φυλακή περιμένοντας να δικαστεί. Σύμφωνα με την Daily Mail, o Herba έχει κατονομάσει εννέα ακόμη άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης