Ο Τραμπ καρατόμησε τον Σκαραμούτσι μέσα σε μόλις 10 ημέρες

Ο Τραμπ καρατόμησε τον Σκαραμούτσι μέσα σε μόλις 10 ημέρες

Σύμφωνα με τους New York Times η απομάκρυνσή του ήταν απαίτηση του νέου προσωπάρχη Τζον Κέλι - Ο μέχρι πρότινος διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, τον οποίο χώρισε και η γυναίκα του, πλήρωσε την επίθεση σε στελέχη του επιτελείου του προέδρου των ΗΠΑ

Ο Τραμπ καρατόμησε τον Σκαραμούτσι μέσα σε μόλις 10 ημέρες
Στην απομάκρυνση του Άντονι Σκαραμούτσι από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας  προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ
μόλις 10 ημέρες μετά την απόφασή του να τοποθετήσει τον Ιταλοαμερικανό στη θέση αυτή, επιβεβαιώνοντας την εικόνα χάους που επικρατεί στην Ουάσινγκτον
παρά τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να βεβαιώσει για το αντίθετο με μήνυμά του στο Twitter τη Δευτέρα.

Την είδηση για την απομάκρυνση του Σκαραμούτσι μετέδωσαν αρχικά οι New York Times, οι οποίοι επικαλέστηκαν τρεις διαφορετικές πηγές, και επιβεβαιώθηκε τελικά με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από την θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Ο κύριος Σκαραμούτσι ένιωσε ότι θα ήταν καλύτερο να δώσει την δυνατότητα στον προσωπάρχη Τζον Κέλι να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να συγκροτήσει την δική του ομάδα».
Κλείσιμο

Ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από το πόστο του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου για να επιτρέψει στον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι να συγκροτήσει την δική του ομάδα, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Είχε προηγηθεί η άγρια λεκτική επίθεση εκ μέρους του Σκαραμούτσι σε βάρος άλλων υψηλόβαθμων στελεχών του προεδρικού επιτελείου. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν και ο Ελληνοαμερικανός Ρέινς Πρίμπους, ο μέχρι πρότινος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, τον οποίο ο Σκαραμούτσι είχε φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσε ως «ένα γαμ... παρανοϊκό και σχιζοφρενή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη εβδομάδα, ήταν απαίτηση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι.

Δεν είναι σαφές αν ο Σκαραμούτσι, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει και την αίτηση διαζυγίου από τη σύζυγό του, θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο αλλά σε άλλη θέση ή αν θα αποχωρήσει. 

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο πρώην χρηματιστής υπέβαλε την παραίτησή του.

Η απόφαση του Τραμπ να διορίσει τον Σκαραμούτσι διευθυντή επικοινωνίας οδήγησε στην αποχώρηση του Σον Σπάισερ, του μέχρι τότε εκπροσώπου Τύπου του προέδρου, και του Ρέινς Πρίμπους, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τις πηγές των ΝΥΤ ήταν ο ίδιος ο Κέλι που «ανακοίνωσε» την απόλυση Σκαραμούτσι όταν σε συνάντηση που είχε με υπαλλήλους του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι πλέον ο επικεφαλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης