Επίδειξη δύναμης από την Κίνα: Παρέλαση από νέα οπλικά συστήματα παρουσία του Σι Τζιπίνγκ

Επίδειξη δύναμης από την Κίνα: Παρέλαση από νέα οπλικά συστήματα παρουσία του Σι Τζιπίνγκ

Πάνω από 600 όπλα, εκ των οποίων τα μισά ήταν νέες τεχνολογίες παρουσιάστηκαν μπροστά στον Κινέζο πρόεδρο, ο οποίος έκανε δηλώσεις φορώντας στρατιωτική στολή παραλλαγής

Επίδειξη δύναμης από την Κίνα: Παρέλαση από νέα οπλικά συστήματα παρουσία του Σι Τζιπίνγκ
Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε την Κυριακή η στρατιωτική μηχανή της Κίνας, παρουσιάζοντας ενώπιον του προέδρου Σι Τζιπίνγκ τα νέα οπλικά συστήματα που σχεδίασε και παρήγαγε η μεγάλη ασιατική χώρα. Παράλληλα, έστειλε και ένα μήνυμα στους αντιπάλους της, ότι ο μεγαλύτερος σε αριθμούς στρατός στον κόσμο, δεν υπολείπεται σε ισχύ και τεχνολογία.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα. Μπροστά από τον πρόεδρο της Κίνας βημάτισαν συνολικά 12.000 στρατιώτες και πέταξαν πάνω από 100 αεροσκάφη, παρουσιάζοντας σχεδόν 600 οπλικά συστήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα αναφέρονταν σε νέες τεχνολογίες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κινέζος υπουργός Άμυνας. Στα οπλικά συστήματα που παρέλασαν στην επαρχία της Μογγολίας, συγκαταλέγονταν και 16 συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου. 

Κλείσιμο


Ο Κινέζος πρόεδρος, φορώντας στολή παραλλαγής, δήλωσε περήφανος για το επίπεδο του στρατεύματος, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως στον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγόρησε το Πεκίνο ότι απέτυχε να τιθασεύσει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.



«Ο κόσμος δεν είναι ειρηνικός, χρειάζεται να υπάρχει ισχυρή άμυνα και ο ηρωικός στρατός μας έχει την δυνατότητα να υπερασπίζεται με επιτυχία την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και τα εθνικά μας συμφέροντα και να βοηθά με την παρουσία του στην παγκόσμια ειρήνη», τόνισε ο Σι Τζιπίνγκ.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης