Τραγωδία στο Μανχάταν: Ζευγάρι αυτοκτόνησε διότι δεν άντεχε το κόστος για την υγεία του

Τραγωδία στο Μανχάταν: Ζευγάρι αυτοκτόνησε διότι δεν άντεχε το κόστος για την υγεία του

Έπεσαν χέρι-χέρι από τον 9ο όροφο - «Τα παιδιά μας είναι πάνω. Παρακαλώ να τα φροντίσετε» το συγκλονιστικό μήνυμα της 50χρονης μητέρας - «Η Πατρίσια και 'γω είχαμε μία υπέροχη ζωή, αλλά πλέον δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτήν την οικονομική πραγματικότητα», έγραφε στο σημείωμα αυτοκτονίας ο 53χρονος πατέρας

Τραγωδία στο Μανχάταν: Ζευγάρι αυτοκτόνησε διότι δεν άντεχε το κόστος για την υγεία του
Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ τις εξελίξεις στην υπόθεση ενός ζευγαριού, το οποίο έβαλε τέρμα στη ζωή του, καθώς, όπως δήλωσαν στο σημείωμα αυτοκτονίας που άφησαν πίσω τους, δεν άντεχε το υψηλό κόστος που ήταν υποχρεωμένο να καλύψει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. 

Τραγική ειρωνεία, ή σύμπτωση, κανείς δεν είναι σε θέση να το αποδείξει, η διπλή αυτοκτονία σημειώθηκε λίγη ώρα μετά την απόφαση του αμερικανικού κοινοβουλίου να μην καταργήσει το Obamacare, όπως έχει καθιερωθεί και αποκαλείται, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από χιλιάδες Αμερικανούς, οι οποίοι φέρονται να έχουν πληγεί από το σύστημα του προηγούμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας τη βελτίωσή του και τη διόρθωση των πολλών ατελειών και αδικιών που έχει προκαλέσει.

Κλείσιμο


Η τραγωδία για το ζευγάρι από το Μανχάταν ξεκίνησε από τη στιγμή που το κόστος κάλυψης των αναγκών τους για μία επιεικώς αξιοπρεπή περίθαλψη, κατέστη δυσβάσταχτο. Ολοκληρώθηκε δε, το πρωί της Παρασκευής, όταν ο 53χρονος άνδρας και η 50χρονη σύζυγός του, πήραν την απόφαση να πηδήξουν από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους πιασμένοι χέρι-χέρι. 

Τα άψυχα κορμιά τους βρέθηκαν στη μέση του δρόμου στην 33η οδό, ανάμεσα στις λεωφόρους Παρκ και Μάντισον. Δευτερόλεπτα πριν, είχαν πέσει στο κενό από τον 9ο όροφο, αφήνοντας πίσω τους ένα σημείωμα που ολοκλήρωνε το απόλυτο σενάριο της τραγωδίας. Ένα σημείωμα που προκάλεσε αντιδράσεις από άκρη σε άκρη στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το ζευγάρι φαίνεται πως επέλεξε να θυσιαστεί, για να περάσει ένα μήνυμα στην αμερικανική ηγεσία.



Το σημείωμα βρέθηκε στην τσέπη της 50χρονης γυναίκας και έγραφε: «Τα παιδιά μας είναι πάνω, σας παρακαλώ να τα φροντίσετε». Στην τσέπη του 53χρονου άνδρα υπήρχε ένα δεύτερο σημείωμα, το οποίο έγραφε: «Η Πατρίσια και 'γω είχαμε μία υπέροχη ζωή. Πλέον, δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτήν την οικονομική πραγματικότητα».

Το ζευγάρι εντόπισε μία εργαζόμενη σε κατάστημα που βρίσκεται στην περιοχή. «Τρομοκρατήθηκα. Ήταν η πρώτη φορά που αντίκρισα πτώμα».

Τα αμερικανικά Μέσα σημείωσαν με νόημα πως η αυτοκτονία σημειώθηκε την ίδια ώρα που στο κοινοβούλιο αποφασίστηκε η διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος υγείας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης