Xωρίς την Μπριζίτ ψήφισε o Μακρόν

Xωρίς την Μπριζίτ ψήφισε o Μακρόν

Χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής μέχρι στιγμής

Xωρίς την Μπριζίτ ψήφισε o Μακρόν
Χωρίς την αγαπημένη του Μπριζίτ προσήλθε ο Εμανουέλ Μακρόν
στο εκλογικό του κέντρο στην πόλη Τουκέ (διαμέρισμα Πα ντε Καλαί).

Η οικία του προεδρικού ζεύγους στην γαλλική πόλη απέχει μόλις 500 μέτρα από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε σήμερα το πρωί ο Γάλλος πρόεδρος.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας θα ψηφίσει αργότερα.

Έξω από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε ο Μακρόν επικράτησε «Macromania». Πολλοί ήταν οι ένθερμοι υποστηρικτές  που μόλις τον είδαν, έσπευσαν κοντά του για να βγάλουν μία selfie με τον πρόεδρό τους.

Στο μεταξύ, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά από το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Όπως και στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, έτσι και σήμερα περίπου 50 χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες βρίσκονται επί ποδός για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων που λαμβάνονται λόγω της τρομοκρατικής απειλής.

Χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής μέχρι στιγμής
   
Το ποσοστό συμμετοχής στον σημερινό β΄γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία έφτανε στο 17,75% στις 12 το μεσημέρι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, σημαντικά μικρότερο από το 21,41% που είχε καταγραφεί την ίδια ώρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2012 και ακόμη μικρότερο από το 2007 που ήταν 22,89%.

Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο για δεύτερο γύρο βουλευτικών εκλογών τουλάχιστον από το 1997, σύμφωνα με τα στοιχεία από το αρχείο του υπουργείου.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης