Βρετανία: Βγήκαν τα μαχαίρια για την Μέι - Για «ολοκληρωτική καταστροφή» μιλά ο Όζμπορν

Βρετανία: Βγήκαν τα μαχαίρια για την Μέι - Για «ολοκληρωτική καταστροφή» μιλά ο Όζμπορν

Ο κυριότερος εσωκομματικός της αντίπαλος έσπευσε να της χρεώσει την εκλογική αποτυχία, καθώς το κόμμα απώλεσε την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής και βύθισε την χώρα στο χάος

Βρετανία: Βγήκαν τα μαχαίρια για την Μέι - Για «ολοκληρωτική καταστροφή» μιλά ο Όζμπορν
Tα «μαχαίρια» έχουν ήδη βγει στο κόμμα της Tερέζα Μέι με τους βαρόνους των Συντηρητικών να της ρίχνουν την ευθύνη για το ταπεινωτικό αποτέλεσμα. 

Την ίδια ώρα, πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι η Βρετανία βυθίζεται στο χάος με τις διαπραγματεύσεις περί Brexit
να καθυστερούν. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βρετανικός Τύπος που σπεύδει να επισημάνει ότι, η απόφαση της Μέι να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές δεν της βγήκε σε καλό με τη χώρα να βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού. «Προβλέψεις σοκ με τη Βρετανία να κρέμεται στον αέρα», «Το στοίχημα της Μέι δεν τραβάει», «Η Βρετανία στην κόψη του ξυραφιού», «Η Βρετανία κρέμεται από μια κλωστή», είναι ορισμένοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων της Βρετανίας που σχολιάζουν τα exit polls.
   
Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα "Bild", o πολιτικός επιστήμονας, Τσάρλι Μπέκετ, από το London School of Economics δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Λονδίνου από την βρετανική οικογένεια θα καθυστερήσουν κατά πάσα πιθανότητα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο βυθίζεται στο χάος.  
Κλείσιμο

Με αφορμή τα exit polls που έδειχναν ήδη ότι η Συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν κατάφερε να λάβει την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις εκλογές, πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος άρχισαν ανοικτά να την αμφισβητούν. Πρώτος και καλύτερος ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οζμπορν (επί πρωθυπουργίας Ντέιβιντ Κάμερον). Ο Όζμπορν, ο οποίος κατά τις εσωκομματικές εκλογές ήταν πολιτικός αντίπαλος της Μέι, έκανε λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή της ιδίας αλλά και του κόμματος των Συντηρητικών. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο η εκστρατεία του κόμματος αλλά και θα πρέπει να αναθεωρηθεί η κατεύθυνση που θα λάβει από εδώ και στο εξής.

Από την πλευρά του, ο υπουργός που έχει επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ε.Ε , Ντέιβιντ Ντέιβις, εμφανίστηκε λιγότερο απαισιόδοξος με το επιχείρημα ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα. «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για "κακή βραδιά" της Τερέζα Μέι», τόνισε στους δημοσιογράφους εξηγώντας πως, προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα. 

Για «ρωγμές» στο στρατόπεδο των Συντηρητικών κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" επικαλούμενη δηλώσεις βουλευτών της Τερέζα Μέι. Μιλώντας στο BBC, η βουλευτής Anne Soubry τόνισε ότι η Τερέζα Μέι θα πρέπει «να επανεξετάσει τη θέση της» λαμβάνοντας υπόψη το εκλογικό αποτέλεσμα. «Χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία  στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Τερέζα Μέι κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει υποσχεθεί στους συμπολίτες της πως θα οδηγήσει τη χώρα σε "σκληρό Brexit ". Τώρα όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους "αντάρτες" του κόμματός της», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης