Βενεζουέλα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει τον Μαδούρο για εκλογές

Βενεζουέλα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει τον Μαδούρο για εκλογές

Με δήλωσή τους οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών απαιτούν την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και την προσφυγή στις κάλπες, ώστε «ο λαός να εκφραστεί δημοκρατικά»

Βενεζουέλα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει τον Μαδούρο για εκλογές
Την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και τη διεξαγωγή εκλογών ζητούν από τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
, οι οποίοι με δήλωσή τους, καταδίκασαν τα τελευταία γεγονότα και τις συγκρούσεις με συνέπεια τον θάνατο δεκάδων πολιτών.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρεται στη δήλωση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η 10μηνη προσπάθεια για εξεύρεση λύσης έπεσε στο κενό και πλέον, η μοναδική διέξοδος για την αποκλιμάκωση της έντασης, είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση του Καράκας δεν έχει αντιδράσει.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ανήλθε στους 39, ενώ εκατοντάδες άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ορισμένα εκ των οποίων με σοβαρά τραύματα.

Η ΕΕ ζήτησε από την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές, ώστε ο λαός να εκφραστεί με δημοκρατικό τρόπο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης