Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο «έφαγε» την υπουργό Υγείας μετά τη ραγδαία αύξηση των θανάτων

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο «έφαγε» την υπουργό Υγείας μετά τη ραγδαία αύξηση των θανάτων

Αύξηση 76% στα κρούσματα ελονοσίας, 66% στους θανάτους των εγκύων - Πάνω από 11.000 νεογνά κατέληξαν το 2016

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο «έφαγε» την υπουργό Υγείας μετά τη ραγδαία αύξηση των θανάτων
Στην υπουργό Υγείας και όχι στις ελλείψεις σε φάρμακα, βασικά αγαθά διατροφής και αξιοπρεπών υγειονομικών συνθηκών εξηαιτίας της πολιτικής του, «χρέωσε» ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τη ραγδαία άνοδο των θανάτων από ασθένειες, αλλά και των γυναικών που γεννούν.

Ο Μαδούρο θεώρησε υπεύθυνη την Αντονιέτα Καποράλε, μετά την έκθεση που αναδεικνύει τις μεγάλες διαφορές των δύο προηγούμενων χρόνων. Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ταρέκ ελ Αϊσάμι, ο φαρμακοποιός Λουίς Λόπες ανέλαβε στη θέση της το υπουργείο.

Κλείσιμο
Η έκθεση ανέδειξε ραγδαία αύξηση, ακόμη και πάνω από 70% των κριουσμάτων ελονοσίας, αλλά και των θανάτων νεογνών και των γυναικών που γεννούν. 

Πιο συγκεκριμένα, το 2016 επιβεβαιώθηκαν 240.000 κρούσματα ελονοσίας, αυξημένα κατά 76% σε σχέση με το 2015.

Όσον αφορά τις εγκύους, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 66%, φτάνοντας τα 756 άτομα, ενώ η κατάσταση για τα νεογνά είναι απελπιστική, καθώς πέθαναν 11.466 νεογέννητα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2015.

«Αν προκύψει ανάγκη να υποβληθείς σε εγχείρηση, πρέπει να φέρεις τα δικά σου φάρμακα στο νοσοκομείο», δήλωσε η 59χρονη Ευγενία Μορίν, καταγγέλλοντας τις ελλείψεις και την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας στη Βενεζουέλα.

Επί της ουσίας, ο Μαδούρο δεν απέλυσε την Αντονιέτα Καποράλε γιατί αυξήθηκαν τα περιστατικά, αλλά γιατί δημοσιοποίησε την έκθεση, η οποία αναδεικνύει την τραγική κατάσταση στη χώρα επί της ηγεσίας τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης