Συναγερμός στη Βρετανία: Κυβερνοεπίθεση παραλύει τα νοσοκομεία

Συναγερμός στη Βρετανία: Κυβερνοεπίθεση παραλύει τα νοσοκομεία

Πολλά νοσοκομεία αναγκάζονται να διώξουν ασθενείς ακόμα από τα επείγοντα - Για εκβιαστικά μηνύματα που ζητούν χρήματα κάνουν λόγο οι γιατροί

Συναγερμός στη Βρετανία: Κυβερνοεπίθεση παραλύει τα νοσοκομεία
Μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση απειλεί να παραλύσει το σύστημα υγείας της Βρετανίας, επηρεάζοντας τα συστήματα νοσοκομείων σε κάθε γωνιά της χώρας.

Σύμφωνα με τον Guardian, η επίθεση των χάκερ «χτύπησε» ταυτόχρονα τα πληροφοριακά συστήματα δεκάδων νοσοκομείων ανά την χώρα. Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε και η διοίκηση της δημόσιας υπηρεσίας υγείας NHS σε επίσημη ανακοίνωσή της, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο επηρεάζονται τα συστήματα IT.

Όπως έγινε πάντως γνωστό στη συνέχεια, φαίνεται πως ο ιός με τον οποίο έχουν προσβάλλει οι χάκερ τα συστήματα αποκλείει τελείως την πρόσβαση σε αυτά και εμφανίζοντας ένα μήνυμα που ζητά «λύτρα» για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους.

Κλείσιμο


Στο μεταξύ, γιατροί από διάφορα μέρη της χώρας αναρτούν στα social media ανησυχητικές περιγραφές για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία που εργάζονται.

«Όλα τα συστήματα στην κλινική μας έχουν πέσει...Λάβαμε ένα μήνυμα που αναφέρει ότι οι υπολογιστές μας είναι υπό τον έλεγχο των χάκερ και ότι πρέπει να πληρώσουμε χρήματα για να αποκατασταθεί η λειτουργία τους».



Άλλοι γιατροί εμφανίζονται εξοργισμένοι, κατηγορώντας τους χακερ ότι «βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές καθυστερώντας τη φροντίδα επειγόντων περιστατικών», που παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία των οποίων το σύστημα λειτουργεί.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση ενός κρατικού νοσοκομείου, η επίθεση των χάκερ έχει επηρεάσει σε μερικές περιπτώσεις και τα τηλεφωνικά συστήματα, ενώ ήδη λαμβάνονται μέτρα από τις επίσημες αρχές για την καταπολέμηση του προβλήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης