Τσαβούσογλου: Κάθε όπλο στους Κούρδους της Συρίας είναι και μία απειλή για την Τουρκία

Τσαβούσογλου: Κάθε όπλο στους Κούρδους της Συρίας είναι και μία απειλή για την Τουρκία

Χαρακτήρισε την YPG τρομοκρατική οργάνωση, όπως και το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), και είπε ότι οι ΗΠΑ το γνωρίζουν αυτό

Τσαβούσογλου: Κάθε όπλο στους Κούρδους της Συρίας είναι και μία απειλή για την Τουρκία
Κάθε όπλο που εξασφαλίζει η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας συνιστά απειλή για την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας την αντίθεση της Άγκυρας απέναντι στην αμερικανική απόφαση να εξοπλίσει τα μέλη της YPG για τον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος απευθυνόταν σε δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο, χαρακτήρισε την YPG τρομοκρατική οργάνωση, όπως και το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), και είπε ότι οι ΗΠΑ το γνωρίζουν αυτό.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συμπλήρωσε εξάλλου ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να συζητήσει αυτά τα ζητήματα με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα.

Κλείσιμο
Τα σχόλια του Τσαβούσογλου μεταδόθηκαν ζωντανά από το δίκτυο TRT Haber.
 
Νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε ότι η Άγκυρα ελπίζει οι ΗΠΑ να σταματήσουν να παρέχουν υποστήριξη στην YPG.

"Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παρουσία τρομοκρατικών οργανώσεων που θα απειλούσαν το μέλλον του τουρκικού κράτους...Ελπίζουμε η αμερικανική κυβέρνηση να θέσει τέλος σε αυτό το λάθος. Μια τέτοια πολιτική δεν θα είναι ευεργετική, δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο ίδιο τσουβάλι με τρομοκρατικές οργανώσεις", είπε ο Τσανικλί σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο A Haber.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης