Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τη βία στα Σκόπια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τη βία στα Σκόπια

«Η βία δεν έχει θέση στα κοινοβούλια. Η Δημοκρατία πρέπει να διατηρηθεί», δήλωσε ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τη βία στα Σκόπια
Επίσημη δήλωση για το ξέσπασμα βίας στα Σκόπια και την εισβολή στο κοινοβούλιο, εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο εκπρόσωπος της ΕΕ καταδίκασε την έξαρση βίας και ζήτησε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, ανέβασε Twitter στο οποίο έγραφε «Η βία δεν έχει θέση στα κοινοβούλια. Η Δημοκρατία πρέπει να διατηρηθεί».
Κλείσιμο

Ο πρεσβευτής της Σουηδίας στα Σκόπια, Ματς Στάφανσον, υπενθύμισε στους πολιτικούς της χώρας ότι απαιτείται διάλογος για την επίλυση των προβλημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ευθύνη της αστυνομίας να διαφυλάξει ότι αυτού του είδους η βία δεν μπορεί να συμβεί».

Αργότερα προέβησαν σε κοινή δήλωση ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν και η επιεκφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Πιο αναλυτικά: 
«Καταδικάζουμε με απόλυτους όρους τις σημερινές συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον των βουλευτών του Κοινοβουλίου στα Σκόπια. Οι πράξεις βίας στο Κοινοβούλιο είναι εντελώς απαράδεκτες και καλούμε για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση. Το Υπουργείο Εσωτερικών και η αστυνομία πρέπει να διασφαλίζουν την ασφάλεια του Κοινοβουλίου και των μελών του.

Η δημοκρατία πρέπει να διαρκέσει. Είμαστε θετικοί στην εκλογή του Talat Xhaferi ως Προέδρου του Κοινοβουλίου, όπως αναφέρθηκε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πεπεισμένη ότι ο πολιτικός διάλογος στα θεσμικά όργανα είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός και παροτρύνουμε όλους τους πολιτικούς παράγοντες να τιμήσουν το Σύνταγμα της χώρας και να ενεργήσουν με πνεύμα δημοκρατικών αρχών, ευπρέπειας και κοινής λογικής.

Η ΠΓΔΜ είναι υποψήφια χώρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Κοινοβούλιο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να προωθήσει τη χώρα προς την κατεύθυνση της Ευρώπης».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης