Με ποιον διάσημο «κακό» του συγκρίνει ο Στίβεν Κινγκ τον Τραμπ;

Με ποιον διάσημο «κακό» του συγκρίνει ο Στίβεν Κινγκ τον Τραμπ;

Όχι, δεν είναι το «Αυτό»... 

Με ποιον διάσημο «κακό» του συγκρίνει ο Στίβεν Κινγκ τον Τραμπ;
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται δημόσια κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Προτού ακόμα εκλεγεί ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, ο «μετρ του τρόμου» και συγγραφέας δεκάδων μπεστ-σέλερ, Στίβεν Κινγκ, αναφερόταν σε εκείνον σε αναρτήσεις του, χωρίς να κρύβειτην αντιπάθεια που τρέφει για το πρόσωπό του.

Και μετεκλογικά όμως, ο διάσημος συγγραφέας τρόλαρε την... παράνοια του Τραμπ
Κλείσιμο
, όταν εκείνος κατηγόρησε ανοιχτά τον Ομπάμα ότι παρακολουθούσε το τηλέφωνό του, με μία μίνι ιστορία τρόμου στο Twitter.

Σήμερα ωστόσο, στο εκτενές άρθρο του στον Guardian, ο Κινγκ επιχειρεί για πρώτη φορά να διερευνήσει τους λόγους που έφεραν έναν άνθρωπο σαν τον Ντόναλντ Τραμπ στο απόγειο της εξουσίας, δεδομένου ότι πριν από έναν περίπου χρόνο η υποψηφιότητα του μεγιστάνα αντιμετωπιζόταν σαν... ανέκδοτο από την πλειοψηφία των Αμερικανών.

Στο άρθρο του με τίτλο «Πώς ανελίσσονται αυτοί οι άνθρωποι στην εξουσία; Όλα ξεκινούν σαν αστείο», ο Κινγκ δημιουργεί ένα πάνελ με φανταστικούς χαρακτήρες οι οποίοι ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ και τους παίρνει συνέντευξη, προσπαθώντας να καταλάβει τι τους ώθησε να πάρουν αυτήν την απόφαση. Ο ίδιος ωστόσο φαίνεται να έχει τη δική του θεωρία για τον τρόπο που τέτοιου είδους άνθρωποι ανέρχονται στα υψηλά αξιώματα.

Μάλιστα, αναφέρει ότι στο παρελθόν έχει δημιουργήσει παρόμοιους χαρακτήρες στα μυθιστορήματά του, όπως π.χ. τον Greg Stillson, τον «κακό» του πετυχημένου best seller «Νεκρή Ζώνη».

«Έχω γράψει στο παρελθόν για τέτοιου είδους ανθρώπους. Στη Νεκρή Ζώνη, ο Γκρεγκ Στίλσον είναι ένας ετοιμόλογος πλανόδιος πωλητής Βίβλων με χάρισμα να παραμυθιάζει και να κερδίζει τον κόσμο. Όλοι γελούν μαζί του όταν βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος σε μια μικρή πόλη, αλλά κερδίζει. Όλοι γελούν μαζί του όταν βάζει υποψηφιότητα για βουλευτής (υποσχόμενος ότι θα ξεφορτωθεί τα σκουπίδια της Αμερικής στέλνοντάς τα στο διάστημα) αλλά κερδίζει ξανά. Όταν ο Τζόνι Σμιθ, ο ήρωας του μυθιστορήματος, σφίγγει το χέρι του συνειδητοποιεί (με ένα υπερφυσικό χάρισμα που κατέχει) ότι κάποια μέρα ο Στίλσον θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο, απ' όπου θα ξεκινήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Υπενθυμίζεται ότι το συναρπαστικό Dead Zone έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους υπέροχους Κρίστοφερ Γουόκεν και Μάρτιν Σιν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης