Χαβάη: Ομοσπονδιακός δικαστής «μπλόκαρε» το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ

Χαβάη: Ομοσπονδιακός δικαστής «μπλόκαρε» το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ

Ο δικαστής Ντέρικ Ουότσον ζήτησε να μην τεθεί σε ισχύ το διάταγμα, καθώς έκρινε ότι παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ, το οποίο στέκεται ενάντια στις θρησκευτικές διακρίσεις

Χαβάη: Ομοσπονδιακός δικαστής «μπλόκαρε» το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ
«Στοπ» στο νέο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για το μεταναστευτικό έβαλε ομοσπονδιακός δικαστής στη Χαβάη, λίγες ώρες προτού τεθεί σε ισχύ από την αμερικανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής Ντέρικ Ουότσον ζήτησε να μην τεθεί σε ισχύ το διάταγμα, καθώς έκρινε ότι παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ, το οποίο στέκεται ενάντια στις θρησκευτικές διακρίσεις.

Ο Γουότσον κατέληξε σε αυτή την απόφαση, έπειτα από τα επιχειρήματα που άκουσε από την Πολιτεία της Χαβάης, η οποία ανέφερε ότι το επίμαχο διάταγμα θα εμποδίσει τους κατοίκους της Χαβάης να δεχθούν επισκέψεις από συγγενείς τους από τις 6 μουσουλμανικές χώρες, για τους οποίους υπάρχει η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ. Επίσης, η Πολιτεία υποστήριξε ότι το διάταγμα θα πλήξει τη βιομηχανία του τουρισμού.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το CNN η απόφαση αυτή είναι ικανή να «παγώσει» το διάταγμα, ενώ αρκετές ακόμη Πολιτείες βρίσκονται στη διαδικασία μπλοκαρίσματος του διατάγματος.

Σε σχέση με το προηγούμενο διάταγμα, το οποίο ακυρώθηκε από τα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ σε δύο βαθμούς, το νέο εξαιρεί τους πολίτες του Ιράκ, ενώ απαγορεύει για 90 ημέρες την είσοδο σε πολίτες του Ιράν, της Συρίας, της Υεμένης, της Λιβύης, του Σουδάν και της Σομαλίας οι οποίοι δεν διαθέτουν βίζα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης