Γερμανικό καψόνι και στον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Γερμανικό καψόνι και στον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ματαίωσαν και τη δική του προεκλογική συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη στο Αμβούργο - Διαπιστώθηκαν προβλήματα στο σύστημα πυρασφάλειας του χώρου 

Γερμανικό καψόνι και στον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη ματαίωση άλλης μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η συγκέντρωση αυτή επρόκειτο να γίνει αύριο στο Αμβούργο, στη βόρεια Γερμανία, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο δήμος της πόλης όμως την ματαίωσε επειδή διαπιστώθηκαν προβλήματα στο σύστημα πυρασφάλειας του χώρου.

Οι διοργανωτές είναι ελεύθεροι να βρουν άλλον χώρο για την εκδήλωση, διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Σε αυτήν την προεκλογική συγκέντρωση αναμενόταν να συμμετάσχουν 250-300 άνθρωποι.

Κλείσιμο
Πολλές γερμανικές πόλεις ακύρωσαν την περασμένη εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις στις οποίες θα μιλούσαν υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις επικαλέστηκαν τεχνικούς λόγους ή το γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για την άφιξη των υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Η γερμανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι δεν λαμβάνει η ίδια αυτές τις αποφάσεις και ότι επαφίεται στις δημοτικές αρχές να κρίνουν εάν είναι δυνατόν να γίνουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις. Όμως ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την Κυριακή «ναζιστική πρακτική» την απαγόρευση των προεκλογικών συγκεντρώσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης