Σκόπια: Δεν έλαβε διερευνητική εντολή ο Ζάεφ - Σοβεί η πολιτική κρίση

Σκόπια: Δεν έλαβε διερευνητική εντολή ο Ζάεφ - Σοβεί η πολιτική κρίση

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ αρνήθηκε να δώσει διερευνητική εντολή στο δεύτερο σε εκλογικό ποσοστό κόμμα - Επικαλέσθηκε απειλή εναντίον της χώρας, επειδή το SDSN συνεργάστηκε με τα αλβανικά κόμματα  

Σκόπια: Δεν έλαβε διερευνητική εντολή ο Ζάεφ - Σοβεί η πολιτική κρίση
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, αρνήθηκε αργά το απόγευμα να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος SDSM, του Ζόραν Ζάεφ, και πλέον η πολιτική κρίση στα Σκόπια εισέρχεται σε νέα φάση.

Αν και ο Ζόραν Ζάεφ του παρουσίασε τις υπογραφές 67 βουλευτών, από τις 61 που του είχε ζητήσει, οι οποίες έφταναν και περίσσευαν για να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Γκιόργκι Ιβανόφ επικαλέσθηκε απειλή εναντίον της χώρας, λόγω της συνεργασίας του SDSN με τα αλβανικά κόμματα και του αρνήθηκε την εντολή.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ισχυρίσθηκε πως δεν δίνει την διερευνητική στον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ διότι, όπως είπε, η συμφωνία μεταξύ SDSM και των αλβανικών κομμάτων εμπεριέχει στοιχεία της ατζέντας τους η οποία έχει γίνει γνωστή ως ″πλατφόρμα των Τιράνων″ και αν αυτή υλοποιηθεί απειλείται το σύνταγμα της χώρας.

Κλείσιμο
Όπως ανέφερε, δεν επιθυμεί να παραδώσει τη χώρα σε ″ξένα κέντρα″, υπογραμμίζοντας ότι η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων αποφασίστηκε εκτός πΓΔΜ.

Κατόπιν αυτού, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, με το ενδεχόμενο των νέων εκλογών, να προβάλλει ως η πιθανότερη εκδοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης