«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου», λέει η Ιταλίδα που αγνόησε τον συναγερμό για τη χιονοστιβάδα

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου», λέει η Ιταλίδα που αγνόησε τον συναγερμό για τη χιονοστιβάδα

Στην αστυνομία η εργαζόμενη της νομαρχίας που θεώρησε φάρσα το τηλεφώνημα για το Rigopiano - Οι ευθύνες του διευθυντή του ξενοδοχείου

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου», λέει η Ιταλίδα που αγνόησε τον συναγερμό για τη χιονοστιβάδα
Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στη Φαρίντολα της Πεσκάρα όταν χιονοστιβάδα «εξαφάνισε» το ξενοδοχείο Rigopiano παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπους, ξεκινά το θρίλερ της απόδοσης ευθυνών.

Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» είναι και η εργαζόμενη της νομαρχίας, η οποία αγνόησε τον συναγερμό για τη χιονοστιβάδα.

Κλείσιμο
Αναλυτικότερα, λίγη ώρα αφότου χιόνι και πάγος έθαψαν το κτίριο, ο εργοδότης ενός εκ των επιζώντων κάλεσε την νομαρχία ζητώντας βοήθεια και μετέφερε όσα δραματικά του περιέγραψε ο υπάλληλός του. Εντούτοις, η έκκληση έπεσε στο κενό, καθώς η εργαζόμενη στη νομαρχία θεώρησε πως το τηλεφώνημα ήταν φάρσα, με αποτέλεσμα να μην κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.

Η γυναίκα κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία και μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε ότι «θα υπάρξει η κατάλληλη στιγμή που να ξεκαθαρίσουν όλα. Το σημαντικό είναι να έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη και εγώ την έχω. Τα υπόλοιπα, η πολεμική των τελευταίων ημερών, δεν με ενδιαφέρουν».

Η υπάλληλος πρόσθεσε πως επέστρεψε στη νομαρχία έπειτα από αναρρωτική άδεια, αλλά εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επικρατούσε λόγω του σεισμού και της χιονοστιβάδας «δήλωσα πρόθυμη να εργαστώ».

Όσο για το τηλεφώνημα που δεν έλαβε σοβαρά υπόψη της, επέρριψε ευθύνες σε μία συνάδελφό της, λέγοντας πως επικράτησε σύγχυση όταν της ανέφερε ότι στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο είχε καταρρεύσει ένα στάβλος.

«Την υπόθεση με το στάβλο μου την υπενθύμισε κάποιος υψηλόβαθμος, ενώ ήμουν στο τηλέφωνο», είπε και όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς «μπέρδεψε το στάβλο με τη χιονοστιβάδα στο ξενοδοχείο» επέλεξε να μην απαντήσει.

Όπως επισημαίνει ο ιταλικός Τύπος, πάντως, λίγα λεπτά έπειτα από το τηλεφώνημα του τρομοκρατημένου πολίτη, η νομαρχία επικοινώνησε με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, Μπρούνο ντι Τομάζο, ο οποίος παρότι δεν βρισκόταν στο κτίριο την ώρα εκείνη διέψευσε τη μαρτυρία και δήλωσε πως δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με χιονοστιβάδα.

Όλα αυτά, ενώ τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν ακόμα πέντε αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης