Συγκλονιστική μαρτυρία από την Ιταλία: «Κάλεσα σε βοήθεια, αλλά δεν με πίστεψαν!»

Συγκλονιστική μαρτυρία από την Ιταλία: «Κάλεσα σε βοήθεια, αλλά δεν με πίστεψαν!»

Ο εργοδότης του 38χρονου διασωθέντα ειδοποίησε τις αρχές αλλά τον πίστεψαν δύο ώρες αργότερα 

Συγκλονιστική μαρτυρία από την Ιταλία: «Κάλεσα σε βοήθεια, αλλά δεν με πίστεψαν!»
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του εργοδότη του 38χρονου διασωθέντα
από το ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Φαρίντολα
Κλείσιμο
.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κουιντίνο Μαρτσέλα, ιδιοκτήτη εστιατορίου στην περιοχή Σίλβι, ο 38χρονος Τζαμπιέρο Παρέτε που διεσώθη καθώς βρήκε καταφύγιο με έναν ακόμα άνδρα στο αυτοκίνητό του λίγο πριν η χιονοστιβάδα θάψει το ξενοδοχείο, επικοινώνησε μαζί του ζητώντας βοήθεια.

Όταν ο Μαρτσέλα ενημερώθηκε από τον υπάλληλό του μέσω WhatsApp σχετικά με τη δραματική κατάσταση που επικρατούσε στο πολυτελές ξενοδοχείο ειδοποίησε τις αρχές, όμως, οι εκκλήσεις του για βοήθεια δεν εισακούστηκαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τις προσπάθειές του τα οχήματα της περιφέρειας «άναψαν» τις μηχανές τους, μόνο δύο ώρες αργότερα!

Μάλιστα, ο Μαρτσέλα υποστηρίζει ότι μία υπάλληλος της περιφέρειας ισχυρίστηκε ότι είχε επικοινωνήσει με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου δύο ώρες νωρίτερα επιβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση ήταν καλή.

Οι δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica: 
«Εχθές στις 17,30 έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον μάγειρά μου μέσω Whatsapp, ο μάγειράς μου που έκανε διακοπές με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, έξι και οκτώ ετών. Μου είπε: “Βοήθεια, εδώ έπεσε χιονοστιβάδα, το ξενοδοχείο δεν υπάρχει πια, εξαφανίστηκε, έχει θαφτεί. Σώθηκα, είμαστε δύο, αλλά καλέστε για βοήθεια, καλέστε τους διασώστες”. Μέσω της αστυνομίας ζήτησα να με φέρουν σε επαφή με το κέντρο συντονισμού της περιφέρειας. Εκεί μία κυρία μου απάντησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, εντός εισαγωγικών. Μου είπε ότι είχε καλέσει στο ξενοδοχείο δύο ώρες πριν και ότι όλα ήταν εντάξει. Αλλά πώς γίνεται να είναι όλα καλά; Της είπα ότι είμαι τίμιος άνθρωπος και ότι ο μάγειράς μου δεν αστειεύεται με αυτά τα πράγματα. Αλλά δεν θέλησε να με πιστέψει. Εγώ επέμεινα. Κάλεσα όλα τα τηλεφωνικά κέντρα έκτακτης ανάγκης. 115, 112, 118, 117, 113. Τρέλανα τον κόσμο, όταν τελικά στις οκτώ άναψαν τις μηχανές. Στο μεταξύ, επικοινωνούσα μαζί του (με τον μάγειρα) μέσω μηνυμάτων, αλλά και μέσω κλήσεων. Μου έλεγε “βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια”. Τον ρώτησα πώς είναι η κατάσταση και μου είπε ότι “είναι όλοι νεκροί”! Το πρωί όταν τον πήραν οι διασώστες με τα σκι, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη. Μου είπε: “Έχω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Τα έχασα όλα”.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης