Διάσημη Ρωσίδα φιλάνθρωπος στο μοιραίο Τουπόλεφ

Διάσημη Ρωσίδα φιλάνθρωπος στο μοιραίο Τουπόλεφ

Η «Δρ Λίζα» πήγαινε να παραδώσει ιατρικό υλικό στις περιοχές της Συρίας που σπαράσσονται από τον πόλεμο

Διάσημη Ρωσίδα φιλάνθρωπος στο μοιραίο Τουπόλεφ
Ανάμεσα στους 92 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους ανήμερα τα Χριστούγεννα, όταν το Τουπόλεφ της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα
ήταν και η διάσημη φιλάνθρωπος της Ρωσίας, Ελισαβέτα Γκλίνκα, γνωστή ως «Δρ Λίζα».

Η Δρ Λίζα, πολύ αγαπητό πρόσωπο στην Ρωσία για την προσφορά της, ήταν η ιδρύτρια και επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Δίκαιη Βοήθεια» και ταξίδευε στην Λαττάκεια της Συρίας για να παραδώσει ιατρικές προμήθειες στις εμπόλεμες περιοχές.

Κλείσιμο
Ήταν γνωστή κυρίως για το έργο της με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, με αστέγους και άλλες ευπαθείς ομάδες. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε αποστολές σε πολλές εμπόλεμες περιοχές του κόσμου, μεταξύ άλλων την Ανατολική Ουκρανία και την Συρία. Είχε τιμηθεί με το Μετάλλειο Φιλίας, την πέμπτη υψηλότερη διάκριση στη Ρωσία, το 2012.

Ούτε η καρδιά, ούτε το μυαλό μας μπορεί να δεχτεί αυτό που συνέβη, δηλώνει ο Μικάιλ Φεντότοφ, επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Το μυαλό μας δεν μπορεί να συλλάβει πως δεν είναι πια μαζί μας. Η καρδιά μας δεν θέλει να το πιστέψει. Γνωρίζαμε πως θα πήγαινε στην Συρία για να παραδώσει προμήθειες σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο», δηλώνει ο ίδιος.

«Ελπίζουμε σε ένα θαύμα, μέχρι τελευταίας στιγμής γιατί και η ίδια ήταν ένα θαύμα, ένα θεόσταλτο μήνυμα αρετής», λέει για την Δρ Λίζα. 

Σημειώνεται πως αρχικά υπήρξε σύγχυση για το εάν τελικά η Ελισαβέτα Γκλίνκα επέβαινε στο μοιραίο Τουπόλεφ, καθώς κάποιες πληροφορίες έλεγαν πως είχε χάσει την πτήση. Τελικά όμως ο ίδιος της ο σύζυγος επιβεβαίωσε πως η Ρωσίδα είχε επιβιβαστεί στο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης