Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δήλωνε ο Τυνήσιος πριν την επίθεση στο Βερολίνο

Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δήλωνε ο Τυνήσιος πριν την επίθεση στο Βερολίνο

Ιταλοί αστυνομικοί τον σκότωσαν τα ξημερώματα στο Μιλάνο - Φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» και πυροβόλησε εναντίον τους - Στα εργαστήρια το όπλο του

Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δήλωνε ο Τυνήσιος πριν την επίθεση στο Βερολίνο
Το «πρακτορείο ειδήσεων» AMAQ του Ισλαμικού Κράτους έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής στην δημοσιότητα ένα βίντεο, όπου ο τρομοκράτης που αιματοκύλισε το Βερολίνο με το φορτηγό, εμφανίζεται να δηλώνει πίστη στους τζιχαντιστές και τον ηγέτη τους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι. 

Ο Ανίζ Αμρί φαίνεται ξεκάθαρα να δηλώνει την πίστη του στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, ενώ το υλικό κυκλοφόρησε λίγο αφότου ο 24χρονος Τυνήσιος έπεσε νεκρός από τα πυρά Ιταλών
αστυνομικών στο Μιλάνο. Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στο Βερολίνο.
Κλείσιμο

Ο άνδρας, ο οποίος εμφανίζεται να φορά παλτό και να στέκεται σε μια γέφυρα πάνω από έναν ποταμό, μιλάει κοιτώντας τον φακό. Δηλώνει την πρόθεσή του να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους που έχουν σκοτωθεί στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και καλεί σε επιθέσεις εναντίον των «σταυροφόρων».

Η ημερομηνία και η περιοχή όπου γυρίστηκε το βίντεο, διάρκειας σχεδόν 3 λεπτών, δεν αναφέρονται. Λίγο νωρίτερα, το Amaq μετέδωσε ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο.

Ιταλοί αστυνομικοί σταμάτησαν τον Αμρί σε τυχαίο έλεγχο στο Σέστο Σαν Τζιοβάνι του Μιλάνου, όμως εκείνος αμέσως πυροβόλησε εναντίον τους φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος» («Αλλαχ Ακμπάρ»). Πρόλαβε να τραυματίσει έναν 36χρονο αστυνομικό, όμως ο συνάδελφός του αντέδρασε άμεσα και τραυμάτισε θανάσιμα τον τρομοκράτη που σκότωσε 12 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο. 



Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica οι αστυνομικοί της υπηρεσίας «ειδικών ερευνών» τον ταυτοποίησαν από τα αποτυπώματά του και τα στοιχεία σχετικά με τις διαστάσεις του προσώπου του.





Το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο Αμρί κατά των Ιταλών αστυνομικών εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας, ώστε να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Πολωνός οδηγός του φορτηγού, που βρέθηκε νεκρός στο κάθισμα του συνοδηγού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης