Ταϊλάνδη: Ζητούν από τους τουρίστες να φορούν «μαύρα» σε ένδειξη πένθους

Ταϊλάνδη: Ζητούν από τους τουρίστες να φορούν «μαύρα» σε ένδειξη πένθους

Δόθηκε η οδηγία «να σέβονται τα αισθήματα και τις ευαισθησίες του λαού της Ταϊλάνδης» εξαιτίας της απώλειας του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι

Ταϊλάνδη: Ζητούν από τους τουρίστες να φορούν «μαύρα» σε ένδειξη πένθους
Να επιδεικνύουν «σεβάσμια συμπεριφορά» και να φορούν σκουρόχρωμα ρούχα σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ζήτησαν από τους τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα, οι αρχές της Ταϊλάνδης!

Στη χώρα της Ασίας επικρατεί καθολικός θρήνος, καθώς είναι η πρώτη φορά από το 1946, που η χώρα έμεινε έστω και για ένα 24ωρο χωρίς ηγέτη. Ο βασιλιάς Αντουλιαντέι, που απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών, ανέλαβε τα ηνία της χώρας το 1946 και από τότε ηγείται δίχως την παραμικρή διακοπή, για 70 ολόκληρα χρόνια.

Κλείσιμο
Στην Ταϊλάνδη βρίσκονται αυτήν την περίοδο εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις «οδηγίες συμπεριφοράς» από τα προξενεία των χωρών τους. Ειδικότερα για τους Βρετανούς, οι οποίοι καταφεύγουν ορισμένες φορές σε «ακραίες εκφράσεις διασκέδασης», δόθηκε η οδηγία «να σέβονται τα αισθήματα και τις ευαισθησίες του λαού της Ταϊλάνδης».

«Αν είναι δυνατόν, να φοράτε σκουρόχρωμα και κόσμια ρούχα σε δημόσιους χώρους», ενώ ενημερώθηκαν πως κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και άλλοι προορισμοί, ενδέχεται να είναι κλειστοί σε ένδειξη πένθους. Ανάλογες οδηγίες δόθηκαν και από τα υπόλοιπα προξενεία, μετά από προτροπή της τοπικής κυβέρνησης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης