Γερμανία: Έσση και Βάδη - Βυρτεμβέργη κατά της VW για το Dieselgate

Γερμανία: Έσση και Βάδη - Βυρτεμβέργη κατά της VW για το Dieselgate

Λόγω της υποχώρησης της τιμής της μετοχής της μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου η οποία προκάλεσε μεγάλη ζημιά στα γερμανικά κρατίδια 

Γερμανία: Έσση και Βάδη - Βυρτεμβέργη κατά της VW για το Dieselgate
Τα γερμανικά κρατίδια της Έσσης και της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα κινηθούν νομικά κατά της Volkswagen για τη ζημία που υπέστησαν από το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων.

Οι μετοχές της VW, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, βυθίστηκαν μετά την αποκάλυψη της εξαπάτησης από τις ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, πλήττοντας τα κρατικά ταμεία και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των γερμανικών κρατιδίων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Έσσης Τόμας Σάφερ ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η υποχώρηση της τιμής της VW είχε κοστίσει στο κρατίδιο περίπου 3,9 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Η Βάδη-Βυρτεμβέργη είπε επίσης ότι θα προσφύγει κατά της εταιρίας, εκτιμώντας τη ζημία που υπέστη γύρω στα 400.000 ευρώ.

Το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων στη Βαυαρία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι έχασε έως 700.000 ευρώ μετά τη βουτιά των μετοχών της VW, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να καταθέσει την προσφυγή του τον Σεπτέμβριο στο περιφερειακό δικαστήριο του Μπραουνσβάιγκ κοντά στα κεντρικά γραφεία της VW στο Βόλφσμπουργκ.

Εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Μπραουνσβάιγκ δήλωσε σήμερα ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 450 αγωγές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης