Γερμανία: Ολονύχτιες συγκρούσεις ακροδεξιών με μετανάστες

Γερμανία: Ολονύχτιες συγκρούσεις ακροδεξιών με μετανάστες

Τραυματισμοί, καταστροφές και συνθήματα εναντίον των μεταναστών από τους 80 ακροδεξιούς που ζήτησαν να κλείσει ο καταυλισμός στην πόλη Bautzen

Γερμανία: Ολονύχτιες συγκρούσεις ακροδεξιών με μετανάστες
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι της γερμανικής πόλης Bautzen στον ανατολικό τομέα της χώρας, όταν ομάδα ακροδεξιών συγκρούστηκε με μετανάστες και αλληλέγγυους, ενώ ακολούθησε η επέμβαση της αστυνομίας.

Περίπου 80 άνδρες και γυναίκες ακροδεξιάς οργάνωσης, συγκρούστηκαν με μία ομάδα περίπου 20 μεταναστών, οι οποίοι ενισχύθηκαν από αλληλέγγυους, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν πάνω από 100 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της γερμανικής αστυνομίας, προκειμένου να επανέλθει η τάξη.

Κλείσιμο


Παρόλα αυτά, οι συγκρούσεις κράτησαν σχεδόν όλη τη νύχτα, ενώ προκλήθηκαν πολλές ζημιές σε κεντρικά σημεία της πόλης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα σπασμένα μπουκάλια. Οι συγκρούσεις ήταν εξαιρετικά βίαιες, ενώ η επέμβαση της αστυνομίας ήρθε καθυστερημένα, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, μετανάστες πέταξαν μπουκάλια και ξύλα στους αστυνομικούς, οι οποίοι συγκρούστηκαν και με ομάδες αλληλέγγυων.



Οι ακροδεξιοί φώναξαν συνθήματα εναντίον των μεταναστών και ζήτησαν την απομάκρυνσή τους από τον καταυλισμό της περιοχής. Στο σημείο έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών, ενώ ένας 18χρονος Μαροκινός τραυματίστηκε σοβαρά από πέτρα που δέχτηκε. 

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και μεταναστών, ωστόσο αυτό ήταν το πιο σοβαρό επεισόδιο.

Τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα, ενώ αυξάνεται το ποσοστό των Γερμανών που απαιτούν από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, να λάβει μέτρα και να «παραιτηθεί» της πολιτικής των «ανοικτών συνόρων».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης