Επόμενος στόχος του Κιμ Γιονγκ Ουν το φεγγάρι!

Επόμενος στόχος του Κιμ Γιονγκ Ουν το φεγγάρι!

Η απομονωμένη χώρα του «ελέω θεού» ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη έτοιμο ένα πενταετές φιλόδοξο σχέδιο για να θέσει σε τροχιά δορυφόρους γύρω από τη γη - Όμως, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας δεν έχει σκοπό να σταματήσει μόνο σε αυτό και μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια ελπίζει να κατακτήσει το φεγγάρι

Επόμενος στόχος του Κιμ Γιονγκ Ουν το φεγγάρι!
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, δεν αρκείται στις προσπάθειες ανάπτυξης του βαλλιστικού πυραυλικού οπλοστασίου της χώρας του, αλλά τα σχέδιά του φθάνουν ακόμα πιο μακριά, πέρα από τον πλανήτη γη. Και μπορεί η πλειοψηφία των κατοίκων στη Βόρεια Κορέα να μαστίζεται εδώ και δεκαετίες από λιμό, αλλά ο «ελέω θεού» ηγέτης της φιλοδοξεί να κατακτήσει το φεγγάρι!

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ο επικεφαλής της «NASA» της Βόρειας Κορέας, Hyon Kwang.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Kwang, η χώρα του, παρά τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από την διεθνή κοινότητα, έχει ήδη καταστρώσει ένα πενταετές σχέδιο για να θέσει ακόμα περισσότερους δορυφόρους παρατήρησης σε τροχιά γύρω από τη γη και, όπως ο ίδιος υποστήριξε, το σχετικό πρότζεκτ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.



Όμως, ο ανώτατος αξιωματούχος της υπηρεσίας για το Διάστημα στη Βόρεια Κορέα, δεν αρκέστηκε στις αποκαλύψεις που έκανε κατά την διάρκεια της συνέντευξής του για τους δορυφόρους που θα θέσει η χώρα του σε τροχιά γύρω από τη γη, αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα και δήλωσε ότι με εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν οι επιστήμονες εκπονούν σχέδιο για να υψώσει η Βόρεια Κορέα την σημαία της στο φεγγάρι. 

«Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε δορυφόρους παρατήρησης της γης και να λύσουμε τα προβλήματα επικοινωνίας με γεωστατικούς δορυφόρους. Όλο αυτό το πρότζεκτ θα αποτελέσει την βάση για την πτήση στο φεγγάρι», δήλωσε ο Kwang και τόνισε ότι η προσωπική του εκτίμηση είναι πως αυτό θα συμβεί μέσα στα προσεχή δέκα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης