Σφαγή στην Ιαπωνία: Άνδρας σκότωσε 19 άτομα με μαχαίρι

Σφαγή στην Ιαπωνία: Άνδρας σκότωσε 19 άτομα με μαχαίρι

Στους 24 ανέρχονται οι τραυματίες - Το κτήριο ήταν μονάδα φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες - «Ήθελα να απαλλαγώ από τους ανάπηρους αυτού του κόσμου» είπε στην αστυνομία ο δράστης

Σφαγή στην Ιαπωνία: Άνδρας σκότωσε 19 άτομα με μαχαίρι
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 24 ακόμη τραυματίστηκαν από έναν άντρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε κτήριο που φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες 
στην πόλη Σαγκαμιχάρα στην Ιαπωνία.

Κλείσιμο


Ο δράστης λέγεται Σατόσι Ουεμάτσου, είναι 26 ετών και συνελήφθη από την αστυνομία, όχι όμως πριν αιματοκυλίσει το κτήριο.

Όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά μέσα, ο δράστης είναι πρώην εργαζόμενος στη μονάδα φροντίδας αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή την αποτρόπαιη πράξη.

Ο φονιάς μάλιστα παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία πριν προλάβουν οι ειδικές δυνάμεις να αναπτυχθούν και να τον πιάσουν.

Όταν συνελήφθη, ο δράστης είπε στην αστυνομία ότι ήθελε «να απαλλαγεί από τους ανάπηρους αυτού του κόσμου».



Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εκδήλωση τέτοιας βίας. Το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε κέντρο ατόμων με αναπηρίες την καθιστά ακόμη πιο αποτρόπαιη και παράλογη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.




Τα 19 θύματα στο κέντρο φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στην Ιαπωνία, δέχθηκαν την επίθεση του άντρα με το μαχαίρι ενώ κοιμόντουσαν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης.

«Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκαλεί πραγματικό σοκ, καθώς τα θύματα είναι αθώοι άνθρωποι», δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης