«Είναι ο γιος μου», είπε στην αστυνομία ο πατέρας του μακελάρη του Μονάχου

«Είναι ο γιος μου», είπε στην αστυνομία ο πατέρας του μακελάρη του Μονάχου

Τον αναγνώρισε στο βίντεο με τον ένοπλο που πυροβολούσε έξω από το εμπορικό κέντρο 

«Είναι ο γιος μου», είπε στην αστυνομία ο πατέρας του μακελάρη του Μονάχου
Στο πρόσωπο του ενόπλου που πυροβολούσε αδιακρίτως στο Μόναχο αναγνώρισε τον γιο του ο Μασούντ Σονμπόλι μόλις είδε το βίντεο με τον άγνωστο να σκορπά το θάνατο και τον πανικό έξω από το εμπορικό κέντρο Olympia την περασμένη Παρασκευή.

Ο Σονμπόλι δήλωσε ότι πριν ακόμα οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γερμανίας αναγνωρίσουν τον δράστη, εκείνος ήξερε ότι επρόκειτο για το γιο του, Αλί.
Το σακίδιο, ο τρόπος που περπατούσε, το γεγονός ότι ο δράστης ήταν αριστερόχειρας οδήγησαν τον πατέρα του Αλί Σονμπόλι να συνειδητοποιήσει πως ο άνθρωπος που είχε σημάνει το συναγερμό στο Μόναχο ήταν ο 18χρονος γιος του.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο ο Σονμπόλι μόλις κατάλαβε όσα διαδραματίζονταν στην περιοχή έξω από το εμπορικό κέντρο, επιβιβάστηκε στο όχημά του, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και είπε: «Είναι ο γιος μου
Κλείσιμο
».

Στο μεταξύ, ο 18χρονος ήταν ήδη νεκρός αφού αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και αφού είχε σκοτώσει εννιά ανθρώπους, εκ των οποίων οι περισσότεροι έφηβοι.

Η αστυνομία μετέφερε τον πατέρα στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Αλί Σονμπόλι, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να πλησιάσει καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι στο σακίδιό του ο δράστης είχε εκρηκτικά.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πατέρας που είναι οδηγός ταξί είχε τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τον γιο του, ενώ η μητέρα του ενόπλου δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί.

Η γυναίκα που εργάζεται ως πωλήτρια σε μεγάλα καταστήματα κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, αλλά δε μπορούσε να αρθρώσει ούτε λέξη.

Όλα αυτά, ενώ η γερμανική αστυνομία προσπαθεί να καταλήξει αν το έγκλημα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί, όταν βέβαια προκύπτει πως ο 18χρονος σχεδίαζε την επίθεση εδώ και ένα χρόνο, ενώ είχε αγοράσει βιβλία με θέμα το έγκλημα του Αντερς Μπρέιβικ στην Ουτόγια της Νορβηγίας και ένα ακόμα μακελειό στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος έπασχε από κατάθλιψη και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή, ενώ λέγεται πως είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Εντούτοις, τα θύματα δεν ήταν συμμαθητές του, αν και εικάζεται πως εξαπέλυσε την επίθεση για εκδίκηση.

Την ίδια ώρα, ένας 16χρονος Αφγανός φίλος του Σονμπόλι συνελήφθη καθώς γνώριζε τα φονικά σχέδια του 18χρονου χωρίς να ενημερώσεις τις αστυνομικές αρχές.

«Υποψιαζόμαστε ότι το 16χρονο αυτό αγόρι γνώριζε την προετοιμασία αυτής της ενέργειας πριν διαπραχθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία υποψιάζεται επίσης ότι ο νεαρός είναι πιθανόν να έπαιξε κάποιον ρόλο στο χάκινγκ λογαριασμού του Facebook, μέσω του οποίου ο δράστης προσπάθησε να προσελκύσει νεαρούς στο εστιατόριο McDonald's του εμπορικού κέντρου του Μονάχου, από όπου ξεκίνησε το φονικό.

Ο 18χρονος είχε απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο μέσα από ψεύτικο λογαριασμό στο facebook. 
Όπως μεταδίδει το Associated Press ο δράστης χάκαρε το προφίλ μιας γυναίκας και πόσταρε το μήνυμα. 

Όπως αποκάλυψαν οι αρχές ερευνούν το συγκεκριμένο λογαριασμό, εκεί όπου είχε γραφτεί το μήνυμα. «Ελάτε σήμερα στις 16:00 στο εμπορικό κέντρο OEZ. Θα σας αγοράσω ό,τι θέλετε, αλλά όχι κάτι πολύ ακριβό!». 

«Υπάρχουν υποψίες ότι ο 16χρονος είναι πιθανόν σιωπηλός συνεργός στην επίθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης